O sută treizeci și patru de pasageri au plătit câte 28.000 de dolari pentru a călători prin Aurora Australă

Distribuie prietenilor!

O aeronavă care a decolat de pe un aeroport din Noua Zeelandă a zburat 8 ore până în Antarctica și înapoi. Drumul a fost făcut din când în cerc, încât călătorii din ambele părți ale aparatului de zbor s-au bucurat de magnificele lumini verzi ale Aurorei Australe.

Ce este Aurora Australă?

Aurora Australă este o auroră polară care apare în emisfera sudică a Pământului, fiind un fenomen optic(o strălucire intensă pe cerul nocturn) care apare în zonele polare ca urmare a impactului particulelor de vânt solar cu câmpul magnetic terestru.

Aurora polară reprezintă un spectacol de lumini foarte frumos apărut în zona polilor geomagnetici din ambele emisfere ale Pământului, atunci când electronii și protonii ( aduși de vântul solar din atmosfera Soarelui) se ciocnesc cu particulele de gaze(oxigen, hidrogen, azot) din atmosfera Pământului.
În emisfera nordică, fenomenul se numește Aurora Boreală. Numele a fos folosit în 1621 de astronautul francez Pierre Gassendi și cel care a denumit-o așa pentru prima data a fost Galileo Galilei care a făcut referire la zeița romană a zorilor, Aurora și la titanul care reprezintă vânturile, Boreas.
Fenomenul se numește Aurora Australă în emisferă sudică  și James Cook când a dat această denumire a făcut referire directă la faptul că apare în sud.
Aurora polară apare în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie.
În spectacolul ceresc minunat, gama de culori variază între roșu, verde, albastru și violet, luminile fiind într-o continuă mișcare, deoarece vântul solar și câmpul magnetic al Pământului sunt într-o continuă interacțiune.

Cei 134 de pasageri au făcut o călătorie de neuitat pentru a admira incredibilele lumini și culori pictate pe cerul emisferei sudice. Biletele pentru această destinație s-au pus în vânzare în luna septembrie și deși costau un preț destul de mare, 28.000 de dolari, au fost rapid epuizate.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...