Home / Exclusiv / NU IROSI NICIODATĂ CAFEAUA! IATĂ CUM O POȚI FOLOSI ÎN CASĂ ȘI ÎN GRĂDINĂ

NU IROSI NICIODATĂ CAFEAUA! IATĂ CUM O POȚI FOLOSI ÎN CASĂ ȘI ÎN GRĂDINĂ

Multe iubitoare de cafea preferă să își cumpere boabe de cafea proaspăt prăjite și să le râșnească înainte de a fierbe licoarea aromată. Astfel, cafeaua, fie că o faci la ibric sau la un expresor, va fi mai parfumată. Dar cu boabele sau zațul de cafea mai poți face și alte lucruri.

LA CE POȚI FOLOSI ZAȚUL DE CAFEA

Delicatesă pentru plante.Folosește zațul de cafea ca să hrănești plantele care au nevoie de sol acid, precum azaleele, redodendronii, trandafirii sau cameliile. Zațul uscat este bogat în azot și este un fertilizator excelent pentru aceste plante. În cantitate mica, poate fi folosit și pentru violetele africane din ghiveci, precum trandafirul japonez sau pentru anthurium.

Cafeaua alungă pisicile. Amestecă zaț de cafea și coajă de portocală rasă cu apă și udă florile din grădină. Aroma acestei soluții nu le place deloc pisicilor și nu vor mai fi tentate să roadă plantele tale preferate.

Improspătează frigiderul. Pune zaț de cafea în frigider sau în congelator, peste noapte, după ce l-ai scos din priză, și vei scăpa de mirosurile de mâncare. Spală apoi frigiderul în mod obișnuit și lasă-l să se usuce.

Morcovi mai mari. Amestecă zaț de cafea bine uscat cu semințele de morcovi și apoi plantează-le în grădină. Vei avea plante mai viguroase și morcovi mai mari, pentru că nutrienții din zaț îi ajută să se dezvolte. În plus, zațul de cafea împiedică melcii să mai roadă rădăcina plantelor. La fel poți proceda și pentru semintele de ridichi, de țelină sau de pătrunjel.

Exfoliant aromat pentru mâni și picioare. Combină zațul de cafea cu gelul tău de duș obișnuit și spală-te. Cafeaua va elimina mirosurile neplăcute de usturoi sau de pește, după ce ai gătit și va exfolia delicat  pielea. La final, masează mâinile și picioarele cu ulei de cocos. Repetă acest ritual câteva luni și pielea ta se va păstra mai tânără și mai fină.

PROFITĂ DE AROMA BOABELOR DE CAFEA

Ornează prăjiturile: Pune boabe de cafea într-o tavă, la cuptor, pe hârtie de copt. Presară deasupra lor ciocolată amăruie rasă fin și coace-le 2-3 minute, până când ciocolata se topește și se lipește de cafea. Vei obține astfel boabe dulci, cu aromă de ciocolată, numai bune de ornat prăjiturile sau înghețata.

Parfumează casa: Boabele de cafea se pot transforma într-un décor ingenios, dacă le pui în recipientele de sticlă cu lumânări. Când aprinzi lumânările, căldura va intensifica aroma cafelei care va parfuma bucătăria.

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close