N-au canalizare, școală sau străzi asfaltate, însă primarul construieste un teren sintetic de fotbal cu 40.000 de euro! ”Umblăm prin noroi şi-acuma, ca în urmă cu 50 de ani sau 100 de ani”

Distribuie prietenilor!

Investiţie cel puţin bizară într-un sat cu mai puţin de 300 de locuitori din Bihor. Consiliul local a decis, la sugestia primarului, că oamenii au nevoie de un teren sintetic de fotbal, pe lângă cele trei existente deja în zonă.

Satul nu are apă curentă sau canalizare, şcoala s-a închis acum patru ani, iar cele mai multe uliţe sunt pline de noroi.

Ca să ajungă în satul Șumugiu, oamenii se abat de la şoseaua care leagă Oradea de Beiuş şi mai fac aproape 10 km. Doar drumul principal şi alte două-trei străzi din sat sunt asfaltate, în rest se circulă că acum 50 de ani.

Baciul Florian are 79 de ani, s-a născut şi a trăit în sat de când se ştie. Nu credea să apuce secolul al XXI-lea fără să se bucure de un minim grad de civilizaţie.

Florian Lazău, localnic: „Apă curentă? Nu! Canalizare? Nu! Străzile sunt asfaltate toate? Nu! Umblăm prin noroi şi-acuma, ca în urmă cu 50 de ani sau 100 de ani. Aş vrea să fie condiţii şi la ţară ca în oraş.”
Reporter: „Astea ar fi obligaţi să le facă organele alese, dar văd că va face teren de fotbal.”
Florian Lazău: „Teren de fotbal … Păi, şi asta-i bun, că şi io am fost tânăr, dar mai întâi să facă străzile.”
Reporter: „Teren de fotbal pentru care tineret, că satu-i îmbătrânit.”
Florian Lazău: „Puah, asta m-am întrebat şi io, pentru cine-l face?”

Școala din sat s-a închis în urmă cu patru ani, din lipsă de copii. Cu toate acestea, pe fostul teren de fotbal se face unul nou, sintetic, în valoare de aproape 40.000 de euro. Oamenii încearcă să împace şi capra şi varza şi spun că ar fi bun şi terenul, dar era bine să aibă uliţele asfaltate şi apă curentă la chiuvetă.
Adrian Petroi, primarul comunei Hidișelul de Sus: „Au perfectă dreptate, că nu era prioritar terenul, nici nu-i prioritar nici pentru noi, prioritare sunt drumurile, care s-a început procedura de licitaţie pentru ele în 2017, la începutul anului, şi uitaţi, suntem în 2018, nu s-au finalizat nici în prezent.”

Culmea este ca în aceeaşi comună mai sunt încă trei terenuri sintetice de fotbal, toate făcute de aceeaşi firmă de construcţii, pe banii primăriei, scrie stirileprotv.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *