„Morții mamilor voastre de boschetari veniți din afară! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!” Dezlănțuire de ură a unui ziarist la adresa românilor din diaspora

Distribuie prietenilor!

Incredibilă dezlănțuire de ură a unui ziarist cunoscut, la adresa românilor din diaspora! Injurii grosolane, expresii greu de reprodus, instigare la alungarea compatrioților care, în vremuri de bejanie, se întorc la casele lor, la pământul lor, la părinții sau copiii lor. Numele ziaristului: Daniel Nanu.

Daniel Nanu (51 de ani) este jurnalist de sport, meserie pe care o practică de 30 de ani. În prezent este colaborator al cotidianului de specialitate „Gazeta Sporturilor”, iar în trecut a lucrat la ziare precum „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Jurnalul Național” etc. Are apariții regulate la televiziuni de sport și a scris o carte remarcabilă: „Gică Popescu – Viața mea”.

Mulți ani, a fost un mare susținător al opoziției politice anti-FSN/FDSN/PDSR/PSD. De câțiva ani însă, viziunea sa politică a cunoscut o metamorfoză, părând desprinsă din laboratoarele de propagandă ale PSD. Pe profilul său de Facebook, Nanu alternează postările din lumea sportului cu izbucniri violente, exprimate în clișee dragnisto-dănciliene, la adresa taberei anti-PSD (Iohannis, Orban, PNL, USR, PLUS, PMP etc.).

Treaba lui, opțiunea lui, pirueta lui. Dar ce a urmat e înfiorător.

10 postări în 20 de ore. Apoi le-a șters pe toate

Pandemia de coronavirus i-a dat ocazia lui Daniel Nanu să-și extindă ura de la câțiva lideri politici la un segment important al poporului român: cei peste 5 milioane de compatrioți din diaspora.

De luni seara până marți după-amiază, Nanu a trimis o rafală de injurii la adresa diasporei române. Au fost 10 postări lipsite de rațiune (două luni și opt marți), toate adresate românilor din afara granițelor, pe care jurnalistul i-ar dori plecați definitiv.

Ura viscerală a explodat chiar de la prima postare. Celelalte texte au fost un fel de dialog dușmănos cu cei care-i taxau agresivitatea și limbajul suburban. De câteva ori, Nanu a oferit bonusuri obscene, sub forma unor mesaje la propriile postări.

Marți, spre seară, Daniel Nanu și-a șters toate textele infame, păstrând doar postările pe teme de sport. Dar memoria Facebook a reținut șuvoiul de cuvnte otrăvite.

Postarea nr. 1 (luni): „Morții mamilor voastre de boschetari”

„Morții mamilor voastre, plătesc de 30 de ani impozite și taxe la statul român! Morții mamilor voastre de boschetari care veniți din afară, fără să dați un leu impozit, fără să contribuiți cu un leu în sistemul public de sănătate! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!”

Postarea nr. 2 (luni): „Cu Iohannis și cu Orban. Și cu românii din diaspora”

„Lumea întreagă e în colaps. Cred că suntem in siguranță. Cu Iohannis și cu Orban. Și cu românii din diaspora.”

Postarea nr. 3 (marți): „Rămâneți acolo, nu veniți aici cu virușii după voi!”

„Buna dimineața!

Cred că pentru impozitele și taxele pe care le-am plătit către statul român, din 1990 încoace, calculați voi cam cât se adună, pot să-mi exprim o părere.

Suntem într-un moment foarte greu. În opinia mea, nu mi se pare corect ca oamenii alungați din Italia sau Spania, cei care nu au au contribuit măcar cu un euro la sistemul românesc de sănătate, să urle că vor acasă!

Oameni care nu au pus 1 (un) euro în acest sistem de sănătate. Eu am pus 10% la asigurări de sănătate. De vreo 30 de ani.

Îmi pare rău de cei care latră că vor diapora acasă.

Cei din diaspora, mulți dintre care au ajuns, înseamnă: boschetari care au mințit că nu vin din Italia, cei care au trimis în Romania bani la negru, indivizi care nu au contribuit cu nimic la sistemul de sănătate.

Pentru această categorie, cred că pot să spun: Rămâneți acolo, nu veniți aici cu virușii după voi!”

Postarea nr. 4 (marți): „Să vedeți ce coronaviruși v-au adus!”

„Ieri, 20 de autocare au intrat în țară, dă pă Jărmania. Să vedeți ce infracțiuni și ce coronaviruși v-au adus. Hai, sănătate!”

Postarea nr. 5 (marți): „Boschetarii care vin în țară și cretinii care îi așteaptă să le dea Coronavirus”

„Am plătit din 1990 pînă azi, câteva sute de mii de euro impozite și taxe la statul român. Sute de mii de euro direct la bugetul statului.

Nimic la negru.

Nu am luat de la stat o zi de analize, nu am luat un piramidon cu reducere.

Am dreptul să zic la boschetarii care vin în țară fără să fi dat 1 euro la sistemul nostru de sănătate și la cretinii care îi așteaptă să le dea Coronavirus, un mesaj:

Sictir!”

BONUS. O cititoare, Eustina Popescu, îi cântă în strună, printr-un mesaj agramat, insultător, abject, rasist: Se întorc ciorile, hoții si prostituatele, lumea stă acasă, unde să mai dea spargeri, unde să mai cerșească??? Cei care au muncă nu se întorc. Normal că cei care au fost slugi la negru fug. Acum poate își închide UE granițele… definitiv, și așa scapă de cerșetorii României. Să vedem ce face Johanis cu ei”.

Daniel Nanu îi răspunde, fiind total de acord cu mesajul ei: „Da, Eustina Popescu”.

Sursa: Ziaristii.com

 

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *