Retete

Modul de preparare al celui mai bun chec. Secretul stă în modul de adăugare al zahărului

Modul de preparare al celui mai bun chec. Secretul stă în modul de adăugare al zahărului
Ai nevoie de: 1 cană și jumătate de zahăr; 1 cană si jumătate de făină; 7 linguri de ulei; 7 linguri de apă; 7 ouă; 1-2 linguri de cacao; 1 plic de praf de copt; 1 plic zahăr vanilat.

Se separă albușul de gălbenuș și se bate spumă bine (să stea băț)

Se pune pe foc zahărul cu apa și lasă la fiert (foc mic) până se face sirop. Peste albușul spumă se pune siropul de zahăr(fiebinte) şi se mai bate un pic

În compoziţie se pune praful de copt ,zahărul vanilat ,se bate un pic ,apoi se pun cele 7 gălbenuşuri şi se amestecă uleiul şi in final făină și se amestecă foarte bine să nu lase cocoloașe.

Se unge o formă cu grăsime(eu pun margarină) se pune compoziţia, din care oprim un pic şi o amestecăm cu cacao adăugand peste pentru efectul marmorat.

Sursa

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *