MODIFICĂRI MAJORE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONCEDIUL MEDICAL ÎN 2018

Distribuie prietenilor!

O serie de modificări vizează acordarea concediului medical în anul 2018.
Una dintre cele mai importante schimbări este faptul că, dacă medicul care emite concediul medical are o semnătură electronică validă, concediul medical poate fi obţinut online.

De asemenea, o altă modificare e referitoare la faptul că se pot face asigurări facultative pentru concedii medicale. Mai exact, cei care nu sunt asiguraţi în sistemul de stat pot încheia contracte de asigurare pentru concedii medicale.

În plus, concediul medical pentru incapacitate temporară de muncă poate fi prelungi începând cu anul 2018, de la 183 de zile cu încă 90 de zile, pentru a se evita pensionarea, notează avocatnet.ro.

Concediul medical, prelungit în 2018 pentru îngrijirea copilului

Anul trecut au fost publicate şi procedurile prin care medicii pot propune prelungirea concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă.

Mai mult, în cazul părinţilor care au nevoie de concediu medical pentru îngrijirea copilului grav bolnav, durata a fost prelungită. Inclusiv vârsta până la care copilul poate fi îngrijit a fost majorată prin lege de la şapte ani, cât era înainte, la 16, cât este în prezent.

Totuşi, este nevoie şi de o listă care să cuprindă afecţiunile pentru care părintele poate beneficia de concediu prelungit pentru îngrijirea copilului grav bolnav.

Sursa: observator.tv

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *