Ministrul Educaţiei: “Telefoanele mobile nu vor mai fi permise în sălile de curs”

Distribuie prietenilor!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca intentioneaza sa faca modificarile necesare pentru ca telefoanele mobile sa nu mai fie permise in salile de curs. Potrivit ministrului, telefoanele mobile ar urma sa fie lasate intr-un loc special amenajat si securizat, de unde sa fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

“Imi doresc foarte mult sa nu se mai foloseasca telefonul in timpul orei ai sa existe o zona in care sa se depoziteze telefoanele mobile in timpul orei. Imi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie si de parteneri, de autoritatile locale si, de ce nu, de mass-media”, a spus Ministrul Educatiei.
Potrivit acestuia, o decizie finala va fi luata dupa dezbaterea ampla pe Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar unde se va decide alaturi de parteneri, parinti si elevi.
Declaratiile ministrului au fost facute miercuri, la Buzau, la Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor. Aici Liviu Pop a reamintit si faptul ca elevii nu vor mai fi nevoiti sa stea de serviciu la intrarea in scoli, acestia fiind inlocuiti de cadrele didactice auxiliare si cadrele nedidactice.
In prezent, telefoanele mobile sunt oricum interzise in timpul cursurilor, cu exceptia cazurilor in care sunt folosite in procesul educativ sau in situatii de urgenta.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...