Exclusiv

Meteorologii avertizeaza: Romania, in pericol. Fenomene meteo alarmante pentru vara 2018.

Fenomene METEO alarmante pentru VARA 2018. Meteorologii avertizeaza asupra prognozei meteo in lunile de vara 2018: seceta arde Romania in vara anului 2018. Iata ce regiuni sunt in pericol, cat si unde va ploua si ce fenomene extreme se anunta.

Cum va fi vremea in vara 2018. Prognoza meteo ANM

Daca primvara lui 2018 este caracterizata de fenomene meteo surprinzatoare, nici vara lui 2018 nu se va lasa mai prejos. Specialistii au facut prognoza pentru vara asta. Se anunta caldura torida si seceta prelungita, ceea ce ar trebui sa-i determine pe agricultori sa-si adapteze tehnologiile, folosind hibrizi sau soiuri care sa reziste la vremea extrema.

Se anunţă căldură toridă şi secetă prelungită, ceea ce ar trebui să-i determine pe agricultori să-şi adapteze tehnologiile, folosind hibrizi sau soiuri care să reziste la vremea extremă.

Citeste mai mult: adev.ro/p105zs

Cum va fi vremea in vara 2018. Prognoza meteo ANM

Scenariile climatice indica o diminuare a cantitatilor de precipitatii in viitor, in medie cu 15-20%, in lunile de vara, iar zonele cel mai afectate de seceta vor fi sudul, sud-estul, estul, vestul Romaniei, dar si Campia Transilvaniei. “In conditiile in care scenariile vor indica o diminuare a cantitatilor de precipitatii mai ales in lunile de vara, in medie cu 15-20%, asa cum arata scenariile climatice viitoare, este posibil ca in acele zone pe care astazi le cunoastem ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de seceta, respectiv sudul, sud-estul, estul si vestul Romaniei, dar si Campia Transilvaniei este posibil sa inregistreze temperaturi mai scazute, iar lunile de vara sa fie din ce in ce mai calduroase in viitor si din ce in ce mai secetoase. De aceea adaptarea, cel putin pentru agricultura — pentru ca primul impact de crestere a temperaturii aerului sau reducerea precipitatiilor in lunile de vara, considerate luni critice — sa determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce inseamna schimbarea climei in viitor”, a aratat Elena Mateescu, citata de Agerpres.

Viituri rapide dupa caldura extrema

Elena Mateescu nu a exclus ca si in viitor, pentru perioada 2021-2050 sau sfarsitul secolului, pe fondul schimbarilor climatice, dupa scenariul cresterii temperaturilor generate de gazele cu efect de sera, sa avem de-a face cu o intensificare a valurilor de caldura sau cu cresterea numarului de nopti tropicale. “Alternanta perioadelor de seceta, urmate de precipitatii abundente pe segmente foarte scurte de timp, acele precipitatii cu o rata a intensitatii destul de mare, pot genera in continuare anumite probleme de natura hidrologica, astfel incat intreg sistemul climatic sa fie caracterizat de palete de tipare de vreme extrema considerate astazi, dar care in viitor sa fie considerata vreme normala (…)”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *