Mesaje sub ștergător de la Poliția Locală Alba Iulia! Noi decidem ce mașini parcate ilegal vor fi ridicate!

Distribuie prietenilor!

”Noi vom decide dacă mașina ta, parcată neregulamentar, va fi ridicată sau nu”. Cam așa se traduce, într-o propoziție scurtă, conținutul de pe niște cartoane care au fost ”plasate” sub ștergătoarele mașinilor parcate prin oraș. Șoferii care și-au lăsat mașinile, vineri, pe marginea unor străzi din Alba Iulia, în fața locuinței sau în fața firmei, s-au trezit cu „atenționări” pe parbriz, din partea Poliției Locale. Oamenii legii le reamintesc proprietarilor de autoturisme, faptul că, începând de joi, 1 februarie 2018, mașinile parcate în afara spațiilor amenajate pot fi ridicate, dar și că doar polițiștii locali vor decide ce mașini vor fi ridicate.

Majoritatea șoferilor se tem că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar la Alba Iulia va fi o adevărată loterie, la mâna subiectivismului, interesului sau ordinului pe care îl va avea ”polițistul de serviciu”, având în vedere că orașul are 8000 de locuri de parcare la 25.000 de autovehicule. În lipsa unei proceduri clare, orice mașină parcată în fața casei pe un drum public poate fi ridicată.

„Poliția Locală Alba Iulia atenționează conducătorii vehiculelor staționate neregulamentar. În conformitate cu prevederile H.G. nr. 965/2016, art. II, polițistul local cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice poate dispune ridicarea vehiculului, ca măsură tehnico-administrativă prevăzută în H.G. nr. 965/2016, la art. 203∧3 care completează H.G. nr. 1391/2006, Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicat.

Începând cu data de 01.02.2018, această măsură tehnico-administrativă se va aplica tuturor vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă din municipiul Alba Iulia”, scrie pe fluturașul lăsat vineri, pe parbrizul mai multor mașini staționate în Alba Iulia.

Citeste mai mult pe alba24.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *