Marian Godină sare în sprijinul procurorilor DNA: “Puşcăriile vor fi mereu pline de oameni „nevinovaţi“

Distribuie prietenilor!

Poliţistul Marian Godină a postat pe Facebook un mesaj în care îşi arată spijinul faţă de procurorii DNA şi împătăşeşte din experienţa sa de poliţist. Godină spune că nu a întâlnit şofer care să recunoască că a trecut pe roşu, aşa cum şi inculpaţii DNA susţin toţi că ar fi nevinovaţi

Marian Godină sare în sprijinul procurorilor DNA, spunând că majoritatea celor prinşi că au încălcat legea se jură că sunt nevinovaţi.

„Am lucrat vreo 11 ani la Poliţia Rutieră, timp în care am aplicat mii de sancţiuni, am reţinut sute de permise de conducere şi mi-am făcut astfel o grămadă de “prieteni”. Anii aceştia mi-au adus zeci de reclamaţii şi chiar plângeri penale din partea contravenienţilor nemulţumiţi şi dornici de o mică răzbunare. Rar mi-a fost dat să citesc minciuni mai mari decât cele pe care le scriau reclamanţii în plângeri. La început, când eram proaspăt ieşit din bula mea de naivitate şi nu ştiam că oamenii pot fi atât de răi şi lipsiţi de scrupule, am fost şocat să dau piept cu această latură a firii umane. Apoi, încet-încet, m-am obişnuit şi când le citeam minciunile abia dacă mai schiţam un zâmbet. Pentru ce minţeau în halul ăla? Pentru că le luasem permisul, pentru că le dădusem vreo amendă sau pentru că le întocmisem vreun dosar penal care, în cele mai multe cazuri se finaliza cu o condamnare cu suspendare, ştiindu-se că infracţiunile la regimul rutier au pedepse destul de blânde. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă cineva i-ar aduna pe toţi oamenii aceia care m-au reclamat şi s-ar porni o campanie împotriva mea. Vă daţi seama ce am auzi?“, scrie Marian Godină pe Facebook. Poliţistul îşi continuă postarea spunând că niciun condamnat nu recunoaşte că este vinovat, cum nici un şofer nu spune că a trecut pe roşu. „Eu sunt un simplu funcţionar public, un agent de poliţie, iar repercusiunile pe care le-au suferit “din cauza mea” cei care au încălcat legea sunt nişte fleacuri. Gândiţi-vă acum la procurorii din cadrul DNA. Oamenii ăia lucrează în dosare cu prejudicii de milioane de euro, cei cărora le fac dosare sunt oameni extrem de influenţi, cu averi colosale, cu milioane de euro, cu relaţii la cel mai înalt nivel, politicieni, directori de mari companii etc. Câţi ar avea curaj să se pună cu aşa ceva? Câţi dintre noi ar spune că mai bine şi-ar vedea de treaba lor şi nu s-ar băga în aşa ceva? Aşa că de ce miră pe cineva acest festival al inculpaţilor, cum bine a fost numită această campanie puternică de denigrare a procurorilor? Din câţi au fost condamnaţi definitiv până acum, pe câţi aţi auzit să spună: “da, sunt vinovat.”? Pe nimeni, aşa cum nici eu nu am auzit pe vreunul să îmi spună că într-adevăr a trecut pe roşu“, mai scrie Marian Godină.

Recunosc că m-a încântat conferinţa de presă de aseară şi mi-a întărit nişte convingeri pe care le aveam deja. Când un om nu poate fi încuiat de o armată de jurnalişti, în două ore de asalt, ce poţi înţelege? Că minte şi că e corupt? Tare aş vrea să îi văd pe unii care să stea să răspundă două ore la întrebări, dar ăia la care mă gândesc eu “decât” citesc de pe foi şi le-ar trebui cam multe teancuri, iar după ce termină de citit, la partea cu întrebările nu au curaj să rămână, aşa că aruncă un “mulţumesc” şi îşi iau tălpăşiţa“, mai scrie Marian Godină.

Sursa: Adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *