Mănânci covrigi? Știai că în compoziția lor se folosește SODĂ CAUSTICĂ? Îți pui viața în pericol de fiecare dată când îi consumi

Distribuie prietenilor!

De câte ori nu ai ales o pungă cu sticks-uri sau covrigei în locul unor fructe? De multe ori, cu siguranță, mai ales că sunt ușor de mâncat atunci când ţi se face foame la birou, la şcoală sau ești în drum spre casă și nu vrei să te oprești la vreun fast food.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că au în compoziţie mai multe substanţe chimice decât știam, care în timp, fac rău organismului tău.

Într-o singură pungă de Croco Sticks au încăput mai multe ingrediente care pot fi periculoase pentru sănătate: „făină de grău, grăsime vegetală, zahăr, sare (9%), drojdie, agent de afănare E 500 (carbonaţi de sodiu), corector de aciditate E524 (hidroxid de sodiu, cunoscut și ca sodă caustică)”.

Produsul are şi o valoare energetică mare pentru 100 de grame de produs: 435 kcal/100 g. Valorile nutriţionale tot pentru aceeaşi cantitate sunt: „proteine 25%, lipide 6%, glucide 67%”, potrivit jurnalul.ro.Cum se folosește soda caustică în prepararea covrigilor și a sticks-urilor

Mai mult, înainte de-a fi băgați la cuptor, peste covrigei și sticks-uri se toarnă sodă caustică. Prin urmare, secretul cojii maronii, lucioase și ușor înțepătoare la gust, care se desprinde ușor de pe covrigei sau sticks-uri este scufundarea acestora într-o baie de sodă caustică înainte.

Chiar dacă pare doar un simplu zvon, chiar o femeie care lucrează într-o astfel de fabrică a povestit că treaba ei era să dizolve praful de sodă în apă, dar atunci când se stropea pe mâini, se irită rău pentru că era soluţia era foarte acidă, conform antenastars.ro.

Producătorii de sticks-uri și covrigei au recunoscut că toarnă sodă pe produse. Pe diferite site-uri de sănătate și nu numai sunt mai multe informaţii în legătură cu acest subiect, iar una dintre explicaţii este faptul că face ca în timpul coacerii să se formeze un strat caramelizat și crocant.

Această sodă oferă un gust anume şi un miros specific. În „baia de sodă caustică” este o concentrație de doar 3% (30g / 3 linguri de sodă la 1L de apă), iar rolul acesteia este de a reduce aciditatea de la suprafața covrigului, permițând amidonului din coca să se transforme în zahăr, care se va carameliza frumos și elegant.

Corectorul de aciditate E524 este preparat din sare naturală și este folost în decojirea industrială a fructelor, în înnegrirea măslinelor și în producerea caramelului. În Codex Alimentarius are denumirea de E524 și face parte din categoria E-urilor suspecte, potrivit alegesanatos.ro.

Printre pericolele care pândesc organismul în urmă consumării E-urilor „suspecte” se număra: alergiile; dereglările hormonale; tulburările hepatice; bolile intestinale și ale ficatului; tulburările hepato-biliare; tulburări ale tubului digestiv; tulburările nervoase; creșterea nivelului de colesterol.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *