Ludovic Orban a făcut anunțul oficial: Starea de Alertă este prelungită cu 30 de zile. Ce restricții intră în vigoare de marți (15 septembrie)

Distribuie prietenilor!

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni va avea loc o ședință de Guvern în care se vor lua noile măsuri.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în şedinţa de guvern, că s-a votat în CNSU şi transmis spre Guvern ce reguli se iau în timpul campaniei şi în ziua votului, în cazul alegerilor locale din 27 septembrie.

Totodată, se vor relaxa și unele restricții. „Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară

Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a spus că în ordinul comun va trebui clarificată procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolaţi la domiciliu şi care solicită urna mobilă.

„Urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toţi cei care fie sunt izolaţi la domiciu, ca fiind infectaţi, fie sunt carantinaţi pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca şi contacţi şi trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID şi apoi la cei care sunt fie afectaţi, fie sunt persoane de contact”, a mai spus Orban.

Cei care au carte de identitate şi merg la vot vor introuce ei documentul în fanta aparatului care o citeşte, iar cei care au buletine vechi vor fi prelucrate manual, cu dezinfecţia ulterioară a mâinilor.

„Trebuie dezinfecţie la intrarea şi la ieşirea din secţie. Pune mâna pe ştampilă, buletin de vot, semnează de prezenţă. Trebuie să reducem pericolul asupra reprezentanţilor din secţiile de votare”, a mai spus premierul.

Din hotărârea privind prelungirea stării de alertă au fost scoase sporturile de contact din cele limitate.

Mai există o solicitare de la sectorul Horeca, aceea ca organizării trainingurilor, a spectacolelor, să li se aplice aceleaşi reguli ca la teatre ţi restaurante.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *