Locul din Romania unde apa alcalină carbogazoasă are același proprietăți ca faimoasa Vichy

Distribuie prietenilor!

Localitatea unde apa alcalina carbogazoasa este “francofona”, fiindca are acelasi proprietati ca celebra Vichy-Celentines, se afla in judetul Bihor. Mai exact, la Tinca.

Statiunea Baile Tinca este situata la 37 de kilometri de Oradea, unde se afla 3 izvoare.

Apele minerale sunt bicarbonate, bogate in calciu, magneziu si sodiu. Si-au castigat notorietatea datorita proprietatilor curative pe care le au, fiind recomandate pentru afectiunile hepatice, reumatice, renale, digestive, diabetice sau cele de fertilitate. Statiune dispune si de dispozitive de kinetoterapie sau masaj, care va vor ajuta sa va relaxati.

Muzeul de Stiinte Naturale Tinca. Infiintat pe 15 mai 1956, aici se afla o mandibula completa a unui mamut (Mammuthus primigeniu), alaturi de un exemplar rar: fragmentul unui molar de mamut. In timp ce mamutii au disparut insa, in zona a aparut internetul 4G de la Orange, care s-a adaptat la mediu indiferent de relief sau altitudine si este prezent in tot judetul Bihor.

In fiecare zi de luni a saptamanii se organizeaza targul de animale din Tinca, avand o vechime de peste 100 de ani. Comuna mai dispune si de o biblioteca comunala care are in componenta peste 27.000 de volume.

Statiunea Tinca va mai pune la dispozitie posibilitatea de a pescui sau a vana, iar mai spre toamna, in ultima duminica din august, are loc “Zilele Tincanilor”, unde puteti socializa cu localnicii pentru a afla istoria localitatii direct de la sursa.

In judetul Bihor se mai afla satul Almanasu Mic, atestat documentar inca din 1291, din comuna Balc, sunt numele de Villa Almas. Aici gasiti peste 40 de hoteluri si pensiuni unde va puteti caza.

Desi comuna este cunoscuta pentru partidele de vanatoare, in Alamanu Mic se afla lacasul de cult Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, construit in perioada 1950-1954, fiind pictata cu scene biblice in stilul bizantin. In biserica puteti admira documente editate in secolul XIII si carti de cult vechi.

Daca va aflati in Balc, nu trebuie sa ratati Castelul Degenfeld Schomburg, construit in anul 1484, iar in anul 1896 a fost reconstruit, iar in 1920 a fost cumparat de o ruda a printului Ghica.

Conform legendei, castelul ar fi fost bantuit de spiritul sotiei printului, care ar fi murit in conditii tragice si de atunci acesta nu s-a mai casatorit. Desi in Balc circula legendele, acoperirea internetului 4G este cat se poate de reala.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *