Leacuri pentru durerile de stomac

Distribuie prietenilor!

Alimentația, stresul, consumul de alcool alături de tutun pot avea consecințe grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta să calmezi și să tratezi durerile de stomac, dar trebuie însoțite de o dietă strictă.

Gastrita și ulcerul sunt boli ale stomacului însoțite de o stare de disconfort, precum și de dureri puternice. Mesele ușoare, dese, pot ușura simptomele.

Pelinul stimulează digestia
Prin conținutul său de subsanțe amare, pelinul stimulează digestia și tratează durerile de stomac însoțite de balonare. Ceaiul de pelin se prepară prin infuzie, dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepară din 20 g plantă mărunțită, se macerează în 100 g alcool de 70⁰, timp de 7 zile.

Sunătoarea, bună în gastrită
Un remediu bun în gastrită, ulcer gastric, precum și dureri de stomac, infuzia de sunătoare se prepară din 2 linguri de plantă mărunțită la o ceașcă cu apă. Se bea câte o lingură, după fiecare masă. Se poate folosi o infuzie mai slabă dintr-o linguriță de plantă la o ceașcă cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Sursa: click.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *