La ce sunt bune etichetele Stânga-Dreapta, atâta timp cât politica s-a facut la noi pe cumetrii?

Distribuie prietenilor!

„Ce sens mai are o etichetă ideologică? N-ar face decât să ne separe! Mai important decât toate, în acest moment de o gravitate excepţională pentru naţiunea noastră, un moment în care promisiunile aberante, mitocănia, agresivitatea şi corupţia ne-au făcut să ne urâm unii pe ceilalţi, să nu mai avem încredere, să nu mai distingem minciuna de adevăr, avem nevoie să fim Împreună. Corupţia nu are ideologie. Nu e de stânga sau de dreapta. Hoţia, nepotismul, minciuna, populismul nu au ţinut seama de stânga sau de dreapta. Nu lipsa poziţionării ideologice corecte este cauza dezastrului actual. Oamenii politici corupti sunt.

Avem nevoie de o clasă politică nouă. Una de care să nu ne mai fie ruşine. O clasă politică care să nu depindă de marele şef de partid sau de baronii locali. O clasa politică cu oameni care deja au demonstrat rezultate profesionale de calitate, oameni cu bun simţ şi cu coloana vertebrală, indiferent că au credinţe de stânga sau de dreapta”

„La ce sunt bune etichetele de tipul Stânga-Dreapta, atâta timp cât politica s-a facut la noi pe bază de prietenii, cumetrii sau interese de afaceri şi nu pe valori? Dacă noi dorim un program care să arate de ce Educaţia e element-cheie pentru a avea cetăţeni care ştiu să gândească, ne-ai putea considera un partid de stânga, dar Educaţia este singura cheie şi pentru creativitate, inovare şi spirit antreprenorial. Educarea pentru calificarea forţei de muncă, pentru economia viitorului, este esenţială, prioritară, critică pentru naţiune.

Ne pune un astfel de obiectiv o etichetă de dreapta? Dar un program prin care să conciliem stimularea antreprenoriatului (cum altfel să creăm locuri de muncă şi dezvoltare?) cu nevoia de politici sociale care să încurajeze munca şi să poată susţine cu demnitate categoriile sociale cu nevoi speciale? Este de stânga sau de dreapta un astfel de program?”

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *