LA CE MAI POȚI FOLOSI ZAHĂRUL ÎN AFARĂ DE PRĂJITURI

Distribuie prietenilor!

Zahărul e nelipsit din bucătărie fie și pentru faptul că pregătești din când în când ceva dulce pentru copii. Tot mai mulți medici atrag atenția că este periculos în exces dar acesta mai poate fi folosit și în alte scopuri.

Zahărul e considerat în zile noastre “un drog” periculos care ne îmbolnăvește pe nesimțite și favorizează boli grave de nutriție, obezitatea diabetul și chiar cancerul. Zahărul trebuie consumat cu măsură, dar e bine să îl ai în casă pentru că îl mai poți folosi și cu alte scopuri în afară de a pregăti o prăjitură.

ZAHĂRUL, UN ALIAT AL FRUMUSEȚII

Exfoliază buzele crăpate. Înmoaie buzele cu miere sau lanolină sși, după câteva minute, masează-le cu un strop de zahăr. Cristalele albe vor îndepărta pielea uscată de la suprafață.

Curață unghiile îngălbenite. Dacă ai lucrat în grădină sau ai curățat multe legume, unghiile se îngălbenesc, dar pot fi curățate ușor cu o felie de lămâie proaspătă, presărată cu zahăr.

Masaj pentru obraji și decolteu. Dacă ai nevoie de o exfoliere a tenului și decolteului, aplică ulei de cocos, așteaptă câteva minute și apoi masează pielea delicat cu zahăr.

Calmează arsurile. Dacă ai mâncat ceva foarte iute sau ți-ai fript limba cu o bucată de friptură fierbinte, ține un cubuleț de zahăr în gură, până ce acesta se topește ușor.

TE AJUTĂ ÎN GRĂDINĂ

Combate viermii care atacă trandafirii. Rădăcinile și tulpinile trandafirilor pot fi atacate de nematode, o serie de viermi cilindrici minusculi, care seamana cu niște noduri. Pulverizează apă pe tulpini și apoi zahăr pudră, care îi omoară. Metoda, însă, nu poate fi folosită și la legume, care sunt și ele atacate de aceste nematode, deoarece zahărul alterează compoziția solului, care nu mai este la fel de hrănitor pentru plante.

Alungă gândacii. Amestecă zahar cu acid boric în cantități egale și împrăștie amestecul la temelia casei sau prin grădina în zonele în care observi și se adună gândaci dăunători. Zahărul îi atrage, iar acidul îi omoară.

Aprinde focul! Daca îți place să faci seara, în grădină, focul, aruncă o mână de zahăr peste cărbuni și se va aprinde imediat.

Curăță petele de iarbă. Aplică o pastă densă din zahăr și apă pe petele proaspete de iarbă. Lasă zahărul să înmoaie bine locul și să acționeze cel puțin o oră, apoi spală hainele în mod obișnuit.

ATRAGE FLUTURII PENTRU A POLENIZA FLORILE

Daca îți plac fluturii, îi poți atrage în număr mare în grădina ta dacă le oferi siop de zahăr. Fierbe apă și zahăr în cantități egale și unge cu acest amestec câteva obiecte aflate în apropierea florilor. Fluturii le vor vizita mai des și te vei bucura de compania lor.

 

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *