Kovesi, în Financial Times: ”Atacul asupra DNA, lansat de oameni de afaceri și de politicieni”

Distribuie prietenilor!

Laura Codruța Kovesi acuză politicieni de top şi oameni de afaceri că încearcă să submineze instituţia pe care o conduce.

Totul într-un moment în care Bucureştiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocupărilor Bruxelles-ului privind supremaţia legii în Europa de Est, scrie Financial Times, citat de HotNews.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat pentru publicaţia americană că vârtejul speculaţiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui “atac real”, care a fost lansat de oameni de afaceri şi de politicieni care doresc subminarea instituţiei. “Există o campanie de calomnie împotriva instituţiei noastre care are loc aproape zilnic”, adăugă Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, şefa instituţiei care a anchetat figuri celebre din România, a declarat că eforturile de revizuire a legislaţiei anti-corupție şi a sistemului judiciar ar putea însemna că “nu vom mai putea ancheta pe nimeni”.

Punctul de vedere al Codruței Kovesi – prezentat miercuri într-o conferinţă de presă curajoasă – reflectă şi preocupările din ce în ce mai mari ale Bruxelles-ului faţă de schimbările de legislaţie de la Bucureşti, în condiţiile în care Comisia Europeană a avut deja ciocniri cu Polonia şi Ungaria în legătură cu posibile încălcări ale legislaţiei şi valorilor Uniunii Europene, notează Financial Times.

Sursa: Hotnews

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *