Irina Tanase, iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea toaca bani pe proprietati scumpe, desi oficial nu dispune de astfel de sume

Distribuie prietenilor!

Irina Tanase, iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea, a investit anul trecut peste 350 de mii de euro in proprietati imobiliare din Bucuresti si imprejurimi, anunta jurnalistii de la Rise Project. Veniturile sale proprii insa nu acopera aceste investitii.

Achizitiile au fost facute inainte si dupa ce Dragnea a intrat la puscarie. In decembrie 2019, in ajunul Craciunului, tanara a cumparat un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului. In portofoliul imobiliar al Irinei Tanase au intrat si doua terenuri cu acces la un lac cu stiuca, salau si biban in judetul Ilfov.

Tanase are 27 de ani, si-a deschis un birou de mediator in vara anului trecut si anterior a lucrat la stat, fiind secretara lui Dragnea. In declaratiile de avere din acea perioada a trecut doar salariile de bugetar si nu a mentionat conturi bancare sau proprietati. Un roman cu salariu mediu ar avea nevoie de peste 45 de ani fara alte cheltuieli ca sa stranga banii necesari achizitiilor Irinei.

Jurnalistii au gasit-o pe Irina Tanase chiar in noul apartament, in valoare de 260.000 de euro.

Reporter: Doream sa va intrebam de unde ati avut banii.

Irina Tanase: E treaba dumneavoastra?

Reporter: Suntem reporteri, trebuie sa punem intrebari. Vrem sa intelegem niste lucruri.

Irina Tanase: Ce vreti sa intelegeti?

Reporter: Noi scriem aceste materiale.

Irina Tanase: De ce va intereseaza? Ca ce chestie ma intrebati pe mine, ce fac eu? Sunt persoana publica cumva?

Reporter: Conform legii, sunteti definita ca persoana publica.

Irina Tanase: Nu aveti de ce sa va interesati, intrebati bancile, transferul s-a facut prin banca. Banii e clar ca au fost legal, ca altfel cum faceam transferul prin banca?

Reporter: Vroiam doar sa discutam.

Irina Tanase: Dupa cat ati scris despre noi, fara sa ma intrebati vreodata, clar…

Reporter: Tocmai din cauza aia am venit aici. Stim ca ati mai luat niste terenuri si la Piscu…

Pe 24 decembrie 2019, cand Irina Alexandra Tanase si-a facut cel mai costisitor cadou imobiliar, Liviu Dragnea era deja de sapte luni in spatele gratiilor pentru angajarile fictive de la DGASPC Teleorman.

Apartamentul, pe care a dat 260 de mii de euro, are 178 mp si un garaj de 47 de metri patrati – cat o garsoniera mai mare. Atasat are si un teren proprietate exclusiva de 250 mp si alti 50 de mp in cota indiviza. Locuinta este intr-un ansamblu de doua cladiri vechi, la 1,4 km de Casa Poporului, intr-un cartier de case din sectorul 4.

Intre 2012 si 2015, Irina Alexandra Tanase a avut venituri totale de putin peste 65.000 lei. Declaratiile ei de avere, depuse ca angajat la stat, sunt goale la rubricile conturi bancare sau proprietati. Un cetatean roman cu salariu mediu ar avea nevoie de minim 45 de ani fara alte cheltuieli ca sa cumpere cele trei proprietati pe care le-a achizitionat Irina Tanase.

Citeste materialul integral pe site-ul Rise Project.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *