Inuman! Așa se odihnesc mamele ce-şi însoțesc copiii bolnavi in spitalele din România

Distribuie prietenilor!

De acest tratament inuman a avut parte o mama internata cu copilul bolnav într-un spital romanesc.

In ultimele zile o poză încărcată cel mai probabil de un tată al unui copil internat alături de mama lui într-un spital din Romania, (cel care a incarcat-o a menționat un spital din Giurgiu) a devenit virală şi distribuită de foarte multi utilizatori de Facebook.

In imagine se află o mama care afost internată alături de copilul ei bolnav într-un spital romanesc şi care doborâtă de oboseală, s-a ghemuit pe o margine a patului, CU CAPUL IN PATUL COPILULUI SI CU PICIOARELE PE UN SCAUN, unde încearcă pentru câteva momente să se odihnească. Cu siguranță a profitat de un moment în care şi copilul dormea, pentru putea închide si ea, preț de câteva momente ochii.

Deşi imaginea este mai mult decât sugestivă, ea nu cred că mai are nevoie de prea multe comentarii. Imaginea nu este singulara, ea putand fi văzută mai mult ca sigur in aproape toate spitalele din Romania. Acesta este sistemul sanitar din România, iar aceasta imagine vorbește de la sine.

De apreciat totuşi la acest spital este faptul că femeii i s-a permis să stea împreună cu pruncul ei internată. Nu puţine au fost cazurile în care chiar bebelusi cu varsta sub 3 ani au fost internati fara a li se permite mamelor lor sa ii însoțească. Mai mult, mărturiile mamelor au scos la iveala practici intraspitalicesti abuzive cum ar fi legarea copiilor de pat pentru a-i împiedica sa-si scoată branula. Toate aceste marturii arata cat de traumatizanta este experiența internării unui copil in spitalele.

PRINTRE MIILE DE COMENTARII ALĂTURATE ACESTEI POZE O MAMICA SCRIE: „ Ferească Dumnezeu să te vadă asistentele sau medicii ca te odihneşti pe patul copilului! În concepţia lor, patul este doar ptr copil, noi mamele trebuie să stăm cum putem, dar nu pe pat. Am trăit o astfel de situaţie la Galaţi, cu ceva ani în urma. Poate s-a mai schimbat între timp ceva deşi ma îndoiesc. Nu trebuie să va spun ca toate mamicile din salon luam pozitia de armata când veneau asistentele. Despre toalete? Ce rost are….inimaginabil, inuman” .

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *