Într-o localitate din România, stat membru UE, părinții își cară la propriu copiii în spate pentru a-i duce la școală! FOTO

Distribuie prietenilor!

Viaţa celor 1.200 de locuitorii ai satului Răcarii de Sus s-a transformat de trei luni într-un adevărat coşmar. Oamenii susţin că în zonă au început lucrările la canalizare, iar de atunci străzile au ajuns să arăte exact ca după război. Părinţii au ajuns să fie nevoiţi să îşi duc copiii la şcoală zilnic în spate, din cauza noroaielor.

„De anul trecut de când au început lucrările la canalizare suntem practic sinistraţi. Suntem nevoiţi să ne ducem copiii în spate la şcoală, iar din punctul meu de vedere este o bătaie de joc ce se întâmplă. Plătim impozite mari de oraş, dar nu avem condiţii absolut deloc. În 2018 să ajungi să fi prizonier în casă nu este normal. Autorităţile ne-au promis că vor rezolva situaţia, dar lucrurile au rămas exact ca şi acum trei luni“, a povestit Lucreţia Popa, locuitor al satului Răcar.

Primarului oraşului Filiaşi nu vede situaţia atât de gravă şi le promite oamenilor că vor scăpa de acest coşmar, iar străzile vor fi pietruite. „La lucrările care au fost executate acolo s-au găsit unele deficienţe de compactare în anumite zone, iar noi am cerut firmei care a executat lucrarea să le remedieze. Ştiu care este situaţia în satul Răcarii de Sus, iar în primăvară vom începe să pietruim toate străzile cu probleme“, a declarat Gheorghe Costeluş, primarul oraşului Filiaşi.

Oamenii sunt revoltaţi şi că nu este normal să plătească taxe şi impozite la fel ca la oraş în condiţiile în care au ajuns să fie prizonieri în propriile curţi. „Eu nu cred că vom scăpa de acest coşmar nici peste 10 ani. Nu vedeţi că străzile sunt impracticabile, iar dacă am avea nevoie de ambulanţă sau în zonă ar izbucni un incendiu nu ştiu cum ar putea cineva să ajungă la noi. În anul 2018 să nu poţi să pleci cu maşina din curte de trei luni din cauza nămoalelor nu este normal. Am văzut cum se chinuie părinţii zilnic şi sunt nevoiţi să îşi cară copiii în spate sau în braţe. Este bătaie de joc ce se întâmplă şi nimeni nu a luat nicio măsură. Ne-au promis că la primăvară vor interveni, dar eu nu cred până nu văd acest lucru, sunt Toma Necredinciosul“, a spus un locuitor din satul Răcarii de Sus.

Sursa: Adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *