Informare meteo de ninsori în Muntenia și Dobrogea! De mâine ninsorile se extind în toată țara

Distribuie prietenilor!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informarea meteorologică de ninsori valabilă de duminică, 11 februarie, ora 6.00, până luni, 12 februarie, ora 4.00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ.

În intervalul menționat, în sudul și în estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent, îndeosebi în județele Călărași și Constanța.

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral, rafalele vor depăși 60…65 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cum va fi vremea la munte

ANM a transmis recent și prognoza pentru intervalul 5 februarie – 18 februarie. Dacă aveți planuri să mergeți la munte în ultima lună de iarnă e bine să știți că, pe întreg intervalul de prognoză, valorile de temperatură vor fi negative, atât ziua, cât și noaptea. În zilele de 5 și 6 februarie și în intervalul 12 – 17 februarie, nopțile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -10 grade.

Cea mai ridicată temperatură medie nocturnă, de aproximativ -4 grade, se va consemna pe data de 8 februarie. Regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori medii cuprinse, în general, între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 7 – 10 februarie, când vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului.

Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare ca
acestea să fie importante cantitativ în jurul datei de 10 februarie.

Sursa: greatnews.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *