INCREDIBIL! Enigme ale Bibliei care nu au fost descifrate niciodată

Distribuie prietenilor!

Pe langa informațiile pe care le cunoaștem cu toții, Biblia conține și multe enigme istorice care au rămas nedezlegate până în zilele noastre. Iată o parte dintre misterele prezente în Cartea Sfântă care nu și-au găsit răspunsul.

Numele lui Dumnezeu

Conform traditiei evreiesti, exista mai multe moduri in care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvant cu patru litere. El a fost scris “YHVH”, aceasta combinatie de litere este menita sa fie numele adevarat al lui Dumnezeu si nimeni nu stie cum se pronunta.

Pronuntia corecta a disparut in istorie si tot ceea ce avem astazi sunt doar presupuneri. Variante de pronuntie si transcriere pot fi Iahwe, Iahve sau Iehova.

Behemoth

In Biblie, in cartea lui Iov, se vorbeste despre o creatura numita Behemoth, una gigantica si foarte puternica. Din descrierea ei, stim ca Behemoth este un animal terestru foarte mare. Astazi, nimeni nu are idee despre ce poate fi vorba.

Unii invatati au sugerat ca acest animal ar putea fi un hipopotam, altii au spus ca este un elefant sau chiar un dinozaur, care a supravietuit in timpurile biblice. Totul este un mister total.

Anul de nastere al lui Iisus

Cele mai multe evenimente care sunt descrise in Evanghelii nu sunt legate de o data exacta, iar nasterea lui Iisus nu face exceptie. In Evanghelia dupa Luca se spune ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod, cand a avut loc primul recensamant. Ceea ce este imposibil.

Desi Quirinius a efectuat un recensamant in jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul recensamantului, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce inseamna ca cele doua indicii despre nasterea lui Iisus se contrazic reciproc.

Locul unde se afla Arca lui Noe

Multi considera ca locul in care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Dar nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa credem acest lucru. Desi Biblia mentioneaza ca Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu exista nicio dovada care sa indice existenta unui potop urias care sa fi afectat vreodata aceasta zona.

Cărţile ce sunt lipsă din Biblie

Biblia este una dintre cărţile care conţin cele mai multe cuvinte scrise vreodată. Dar ea a fost mult mai cuprinzătoare. Cel puţin 17 cărţi lipsesc din versiunea modernă a Bibliei şi nu se ştie nimic despre ce s-a petrecut cu acestea.

Locul crucificarii lui Iisus

Noul Testament marcheaza Crucificarea lui Iisus drept evenimentul cel mai important din istoria omenirii. Dar unde a avut loc acest eveniment de asa o importanta? Nu se stie exact acest lucru.

Biblia spune ca Rastignirea a avut loc pe Golgota, unul dintre dealurile din afara Ierusalimului. Este unul dintre foarte putinele detalii din cele patru Evanghelii care coincid. Invatatii contemporani considera ca Golgota ar putea fi zona denumita astazi “Gordon’s Calvary”, in apropiere de Ierusalim, descoperita de britanicul Charles Gordon la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Sursa: ziare.com

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *