IGIENA INTIMĂ LA FEMEI, UN SUBIECT DELICAT ȘI EVITAT! TOATE FEMEILE TREBUIE SĂ CITEASCĂ ASTA

Distribuie prietenilor!

Igiena intimă este un subiect delicat, evitat ce cele mai multe ori, deși este important de știut și de explicat că o igienă necorespunzătoare poate provoca diverse afecțiuni intime, afectând sănătatea.

CAUZELE AFECȚIUNILOR INTIME

Infecțiile intime reprezintă starea inflamatorie cu simptome precum: leucoree, miros neplăcut, usturime, roșeață și prurit, care se pot manifesta concomitent sau individual. Cele mai frecvente cauze ale infecției vaginale sunt ciupercile și bacteriile. Infectarea se produce în mod asemănător, în general în urma actului sexual, a unei igiene intime necorespunzătoare. Acestea sunt favorizate și de mersul la piscină, saună, solar sau jacuzzi, de temperatura ridicată și umiditatea mare, respectiv condiții care favorizează dezvoltarea bacteriilor, precum și de imunitatea scăzută. Când suntem epuizați din cauza oboselii, stresați, slăbiți după o boală, când utilizăm medicamente care scad imunitatea, trebuie acordată mai multă atenție, întrucât infecțiile intime pot reapărea.

FLORA VAGINALĂ

În vaginul unei femei există aproximativ 100 de specii de bacterii și drojdii, cele mai numeroase fiind bacilli ai acidului lactic (Lactobacilus). În procesul de fermentare, acestea produc acidul lactic responsabil de menținerea acidității (pH-ului) scăzute a vaginului. Dacă sunt suficienți bacili, aceștia acționează ca un scut protetor natural, ajutând la protejarea vaginului împotriva colonizării bateriilor patogene. Echilibrul mirobiologic al florei vaginale poate fi perturbat ușor, favorizând astfel apariția infecțiilor de natură bateriană sau fungică în zona intima.

SFATURI PENTRU IGIENA INTIMĂ

Pentru prevenirea apariției infecțiilor intime și pentru menținerea sănătății zonei vaginale, se recomandă purtarea lenjeriei din fibre naturale, mai ales din bumbac. Este indicată spălarea delicată, de două ori pe zi a zonei intime (nu mai des pentru a nu distruge stratul natural de protecție a vaginului). În prezent, există o gamă variată de produse special create pentru a combate simptomele deranjante ale infecțiilor intime, ce reduc dezvoltarea patogenilor și care stimulează înmulțirea lactobacililor ce reglează pH-ul vaginal fiziologic. În cazul în care simptomele persistă, se recomandă să vă adresați unui medic specialist.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *