IGIENA CORECTĂ A URECHILOR

Distribuie prietenilor!

Când vine vorba de îngrijirea și sănătatea corpului, știm cât de important este să efectuăm exerciții fizice în mod regulat, să mergem la dentist de două ori pe an, să dormim opt ore pe noapte și să avem o dietă echilibrată. Dar cum avem grijă de urechile noastre?

Majoritatea persoanelor consideră că subsanta galbenă produsă în canalul urechii (cerumen) este un lucru nesănătos și dizgrațios, lucru total neadevărat. Ceara de urechi joacă o serie de roluri importante în menținerea sănătății urechii, protejează pielea canalului urechii și oferă protecție împotriva bateriilor, ciupercilor, insectelor și a apei. În general, canalul urechii are capacitatea de auto-curățare, prin urmare nu are nevoie de curățare intensivă și invazivă. Simplul act de a mesteca sau orice alta acțiune care presupune mișcarea maxilarului ajută la transportul continuu al cerumenului către deschiderea urechii.

CUM CURĂȚĂM URECHILE?

Încercarea de a elimina ceara de urechi cu ajutorul bețișoarelor de urechi poate provoca traume sau deteriora urechea, întrucât nu putem estima cât de adânc să introducem bețișorul. Mai mult, această acțiune, poate împinge ceara formată de-a lungul canalului, formând un blocaj sau chiar perforarea timpanului. Pe majoritatea ambalajelor de bețișoare de urechi se menționează că acestea sunt destinate curățării externe a urechii.

Ceara de urechi devine o problemă atunci când se formează dopurile de ceară, provocând disonfort. Simptomele se pot manifesta astfel: durere în ureche; modificări ale auzului, țiuit în ureche (tinitus), mâncărime, miros neplăcut sau scurgeri ale urechii. Dacă dopurile de ceara reprezintă cauza acestor simptome, este recomandat a se utiliza un spray special pentru igiena urechii.

SPRAY-UL AURICULAR

Întrucât mare parte din compoziția cerumenului este reprezentată de grăsime,produsele pe baza de uleiuri lichide pot fi utilizate ca solvent pentru eliminarea dopurilor de ceară. Printr-o simplă pulverizare combinația de uleiuri este eliberată în canalul urechii, facilitând curățarea acestora și îndepărtarea dopurilor de ceară formate. Produsele de acest gen nu generează o presiune excesivă și au multiple beneficii: asigură menținerea corespunzătoare a urechii; facilitează dizolvarea și eliminarea dopurilor de ceară prin sprijinirea procesului natural de auto-curățare a canalului auditiv; protejează urechea împotriva infecțiilor; hrănesc pielea canalului auditiv extern; creează o bariera de protecție împotriva lichidelor care pot intra în urechii în timpul băii sau sportului de apă.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *