ICCJ l-a achitat pe Victor Ponta, transformându-l astfel în premierul erou și victima persecuției DNA

Distribuie prietenilor!

După 5 amânări în decursul a 3 luni de zile, ICCJ l-a achitat pe Victor Ponta, transformându-l astfel in premierul erou si victima persecutiei DNA și a președintelui. O spun chiar fostii lui colegi de partid si de coalitie inclusiv Călin Popescu Tăriceanu, convinsi fiind că Victor Ponta a fost un nevinovat, scrie romanialibera.ro

Cred ca răspunsul este unul de culise si incepe cu insăsi ascensiunea lui Ponta mergând până la mostenirea Administrției Obama din România.

Iata ce scria jurnalistul Daniel Befu in Romania Libera in februarie 2016: “România a ieșit de 26 de ani de sub talpa regimului comunist, însă nu a reușit să evadeze din sărăcie. În tot acest răstimp, am văzut cum portofoliul industrial și imobiliar al statului român s-a topit văzând cu ochii, înșfăcat de fălcile rapace ale capitaliștilor tranziției. Ei nu ar fi putut să “fure țara” dacă nu ar fi beneficiat de sprijin la nivel înalt politic. „România liberă“ a decis să își asume misiunea de a arăta publicului român care e fața hidoasă a politicii atunci când reflectoarele scenei politice sunt date pe „off“. În spatele cortinei se fac și se desfac alianțe pe bază de interese economice, cele mai multe în detrimentul interesului național.”

Acest serial de investigații este dedicat ascensiunii celui mai controversat premier din istoria postdecembristă, Victor Ponta. În cele 14 episoade încercăm să scoatem la iveală conexiunile transpartinice care îl leagă de opozanți politici de prim calibru, cu care, deși pe față se duela în viziuni ideologice, „în afara programului de lucru“, în mod discret, derula relații de afaceri.ʼʼ

Mai exact Victor Ponta a fost luat de mânuță încă de când era un „prunc politic“ și ajutat să crească și să prospere de unele din cele mai toxice figuri ale tranziției din domeniul business-ului. Ulterior, când spatele lui Victor Ponta a fost suficient de puternic, a fost luat pe brațe și pus prim-ministru al României. O poziție din care putea reforma țara sau putea sluji pe mai departe binefăcătorilor săi, care îl ajutaseră financiar și politic „să ardă etape“.
Așa s-a ajuns ca instituții de forță ale statului român să fie populate în funcții-cheie de oameni care în trecut se intersectaseră cu interesele de afaceri ale grupului din jurul fostului premier.
 Dacă analizăm biografia oficială a lui Victor Ponta, constatăm că acesta a ocupat concomitent mai multe funcții în statul român, în paralel cu cea de administrator al unei companii private.

Astfel, între 1998 și 2002 Ponta a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, Secția Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică. 
Între 2000 și 2001 a ocupat funcția de coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor, sau șef al Corpului de Control al premierului Năstase (numit pe 4 aprilie 2001) și administrator de firmă abonată la bani publici (până în aprilie 2002).

Victor Ponta a derulat contracte cu instituții de stat cu o reputație infamă precum Bancorex sau RA-APPS, apoi pe cănd era șeful Corpului de Control al premierului Adrian Năstase s-a asociat cu personaje dubioase în clubul falimentar FC Național, iat atunci când munca la Guvern i-a fost răsplătiă cu primul său mandat de deputat, a câștigat bani muncind cinstit ca avocat pentru firmele cuplului Udrea-Cocoș.

A primit bani nemeritați de la stat, firma de construcții a familiei Ponta a făcut afaceri cu Petrom și Rompetrol.
Aceste companii, după ce Victor Ponta a ajuns premier, au fost favorizate de Guvern. O altă firmă familiei Ponta, cea de contabilitate, a avut numeroși clienți abonați la bani publici. Baronii PSD Constantin Nicolescu-Mircea Cosma- au avut un rol important în bunăstarea afacerilor familiei Ponta și ale asociaților lor.

Premierul și socrul său dețin 3 apartamente de lux într-un cartier ridicat de offshore-urile care au încasat șpaga din Dosarul Microsoft și de Dan Andronic, personajul implicat în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Snagov și a Moșiei Băneasa către gruparea Prințul Paul-Remus Truică.

Sursa:  romanialibera.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *