Iată de ce este bine să consumi zilnic iaurt grecesc

Distribuie prietenilor!

Există mai multe tipuri de iaurt pe piață, dar unul dintre cele mai populare este iaurtul grecesc.

Datorită profilului său nutrițional de excepție, este foarte indicat pentru sănătate. Citește despre câteva beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc

onține mai puțină lactoză

Iaurtul grecesc conține proteine, calciu, probiotice, vitamina B12 și potasiu. De asemenea, conține mai puțină lactoză decât alte produse lactate.

În timpul procesului de fabricare, din iaurtul grecesc se elimină excesul de lichid și de lactoză. În plus, acizii ajută corpul să asimileze mai bine substanțele nutritive.

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale iaurtului grecesc este că îmbunătățește digestia. Această calitate este dată de bacteriile probiotice pe care le conține.

Ele susțin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin și promovează sănătatea digestivă. Totodată, combate constipația.

Dacă vrei să slăbești ar trebui să incluzi în dietă iaurt grecesc cu un conținut scăzut de grăsime. Iaurtul grecesc conține o cantitate dublă de proteine, față de iaurtul normal.

Proteinele se digeră mai greu, așa că, după ce ai mâncat o cană cu iaurt grecesc te vei simți mai mult timp sătulă. În plus, are calitatea de a stimula metabolismul. Astfel, vei slăbi mai ușor.

Pentru a-ți menține tensiunea arterială în limite normale, mănâncă o cană cu iaurt grecesc pe zi. Conține potasiu care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

Relaxează și previne contractarea vaselor de sânge care ar provoca hipertensiunea. Acest mineral contracarează și efectele negative ale sodiului din sare.

Mai conține și vitamina B12 care ajută corpul să producă globule roșii. Acestea ajută la o mai bună oxigenare a organelor, inclusiv a inimii.

Pentru că este un aliment fermentat, iaurtul grecesc menține sănătatea creierului. Probioticele joacă un rol important în păstrarea unui echilibru între intestinul gros și creier.

Poate ai crede că nu au nicio legătură, dar intestinul gros și creierul sunt legate prin axa hipothalamică–pituitară-adrenală din care fac parte numeroși neuroni care sunt importanți pentru o minte sănătoasă.

În plus, vitamina B12 stimulează memoria. Pe scurt, consumul de iaurt grecesc poate preveni boli neurodegenerative, cum este Alzheimerul.

Bacteriile bune care trăiesc în intestinele noastre influențează nivelul de anxietate. Un iaurt grecesc pe zi poate să te ajute să combați depresia.

Iaurtul grecesc conține nutrienți importanți cum sunt calciul care mențin sănătatea oaselor și a mușchilor. Aceștia scad riscul de a face osteoporoză.

Iaurtul grecesc te poate ajuta să-ți menții un zâmbet minunat. Bacteriile probiotice protejează dinții împotriva cariilor pentru că se luptă cu bacteriile ”neprietenoase” din cavitatea bucală. Un alt efect este faptul că vei scăpa de halenă.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *