Guvernul introduce o NOUĂ TAXĂ! Românii vor plăti câte 2 lei pentru fiecare produs

Distribuie prietenilor!

Cosul de cumpărături al romanilor s-ar putea scumpi considerabil, daca Guvernul Dancila va da o Ordonanta de Urgenta prin care sa platim cate 2 lei pentru ambalajul fiecarui produs cumpărat.

Ministerul Mediului a lansat in dezbatere publica proiectul de OUG care prevede plata a cațe 2 lei pentru fiecare produs, ca taxa de ambalaj, informează Europa FM.

Banii vor putea fi recuperati daca ambalajul este dus inapoi la magazin, dupa consumarea produsului. Astfel, este vorba despre o taxa de „garantie de reciclare”. In prezent, nu exista nicio taxa de acest fel, ci doar obligatia ca pe ambalajul produselor sa scrie ca acesta este reutilizabil.

OUG va intra in vigoare doar dupa ce va fi aprobata de Guvern si va fi publicata in Monitorul Oficial. Potrivit Art. 115 din Constitutia Romaniei, „Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora”, astfel ca ramane de vazut cum va explica Guvernul Dancila aceasta masura.

Este posibil insa ca nu toti consumatorii sa duca inapoi ambalajul, iar astfel sa nu-si recupereze banii.

sursa ziare.com

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *