GREPFRUTUL, CUNOSCUT CA UN INAMIC AL EXCESULUI DE GRĂSIME, VĂ POATE FI CEL MAI BUN PRIETEN ȘI DIETICIAN

Distribuie prietenilor!

Câteodată ne plângem cu toții de excesul de greutate. Mai ales la începutul perioadei friguroase a anului, când rezultatele poftei noastre de mâncare, care este din ce în ce mai mare, se pot revărsa din păcate asupra noastră, sub forma unui exces de kilograme. Bineînțeles că, în astfel de cazuri, fiecare dintre noi, începem să căutăm soluții rapide și cu rezultate stabile de pierdere în greutate. În cazul în care doriți să slăbiți, dar nu aveți suficientă motivație și nici nu știți ce ar trebui să faceti, prima solutie la care vă veți gândi nu trebuie să fie neapărat aceea de a merge la un dietician. Soluția vă este, de fapt, mult mai la îndemână și mult mai ușoară decât tindeți să credeți că ar putea fi.

CITRICELE, INAMICELE GRĂSIMILOR

Grepfrutul, așa cum se crede în general, nu acționeaza direct asupra grăsimilor, topindu-le cu rapiditate, pentru că, în realitate, niciun nutrient nu are proprietățile necesare arderii directe a grăsimilor. Cu toate acestea, valoarea calorică foarte scăzută și procentul de apă foarte ridicat al grepfrutului fac ca acesta să ajute foarte mult în arderea grăsimilor, iar procesul de pierdere în greutate să se accelereze. Din acest motiv, pacienților cu probleme de obezitate medicii le recomandă să consume grepfrut, în mod regulat. Grație conținutului bogat de vitamina C, grepfrutul întărește sistemul imunitar și facilitează absorbția fierului în sânge, prevenind astfel anemia. Grepfrutul este, de asemenea, bogat în vitamina B1, această vitamina fiind de fapt responsabilă în procesul metabolismului carbohidraților. Acționeaza eficient asupra sistemului muscular și nervos, întărind mușchii, fiind benefic la reglarea apetitului și a secreției de acid a stomacului și ușurând procesul de digerare. Vitamina fiind combinată cu nisainul din grepfrut, reglează procesul energetic al carbohidraților, proteinelor și grăsimilor, ajutand în aest mod metabolismul. De asemenea, grepfrutul, în acest fel, contribuie la reduerea colesterolului rău . Astfel că, vitamina E, acidul folic, acidul pantoneic și alte elemente nutritive aflate în grepfrut protejează organismul, ridicând nivelul colesterolului bun.

CEA MAI NATURALĂ CALE DE SLĂBIRE

Consumând doar alimente sănătoase pentru organism și preluând controlul asupra cantității de calorii zilnice, vom putea arde excesul de grăsimi într-un mod sănătos și natural. Medicii sunt de părere că în această privință grepfrutul este un bun ajutor: dacă mâncați un singur grepfrut pe zi, puteți profita de acțiunea multor elemente care vă vor proteja și influența benefic sănătatea și vă vor ajuta în accelași timp să pierdeți în greutate, iar substanțele nutritive care se găsesc în grepfrut vă protejează sănătatea, ajutându-vă metabolismul. Cu un singur grepfrut consumat zilnic, după mesele principale puteți obține beneficii maxime. Fructul se poate consuma ca atare sau ca ingredient în salata de la prânz sau cină, ori poate fi stors, consumând sucul obținut. Aplicând această cură cu citrice, puteți fi în forma într-un mod simplu, dar eficient.

CURA CU CITRICE:

Ingrediente: 2 lămâi; 2 grepfruturi; 2 linguri de miere; 4 picături de ulei de mentă; 4 pahare cu apă

Grepfruturile și lămâile se taie în patru fără a se curăța de coajă, se toarnă 4 pahare cu apă peste ele și se fierb timp de 10 minute. Se ia vasul de pe foc, strecoară și, în sucul rezultat, se adaugă uleiul și mierea, iar apoi se amestecă bine. Consumați de trei ori pe zi câte un pahar, după mese.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *