GHIMBIRUL poate fi MORTAL. Iată în ce situaţii trebuie să îl eviţi

Distribuie prietenilor!

Ghimbirul este o plantă cu efecte minunate pentru corpul uman şi despre care se cunoaşte că face adevărate minuni în curele de detoxifiere, dar şi în curele de slăbire.

Totuşi există situaţii în care ar trebui consumat cu precauţie, deoarece anumite asocieri ale ghimbirului pot deveni chiar mortale.

1. Persoanele care au probleme cu stomacul sau plămânii. Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamații ale stomacului sau plămânilor. Persoanele cu pietre la fiere trebuie să se sfătuiască cu medicul înainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog, scrie caplimpede.ro.

2. Femeile gravide. Ghimbirul conține stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contracții premature. Prin urmare, ar trebui să evitați consumarea acestuia în timpul sarcinii.

3. Bolnavii cronici. Dacă luați orice medicament pentru vreo boală, consultați întotdeauna medicul dacă vreți să consumați ghimbir. În cazul în care suferiți de hemofilie și sunteți sub tratament, trebuie să știți că ghimbirul anulează efectul medicamentului. E riscant să combini ghimbir și anticoagulante, beta-blocante și medicamente pe bază de insulină.

4. Persoanele subponderale. Ghimbirul este o rădăcină uimitoare pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, deoarece scade apetitul, accelerează metabolismul și topește grăsimea. Prin urmare, cei care încearcă să câștige în greutate în mod natural ar trebui să-l evite.

5. Persoanele cu tulburări de sânge. Acesta stimulează fluxul de sânge, de aceea poate agrava starea acestor pacienți. De asemenea, trebuie evitată consumarea ghimbirului cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenție chirurgicală.

 Sursa: romaniatv.net

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...