Fondatorul grupului Corupţia ucide! Cine e românul nominalizat la titlul de „Personalitatea europeană a anului”

Distribuie prietenilor!

Fondatorul grupului Corupţia ucide, Florin Bădiţă, a fost nominalizat de Euronews, alături de nume importante la nivel global, pentru câştigarea titlului de „Personalitatea europeană a anului“ la Premiile European Leadership 2018.

Florin Bădiţă, fondatorul Corupţia ucide, este nominalizat alături de actriţa britanică Emma Watson (27 de ani), antreprenorul francez Xavier Niel (50 de ani), omul de afaceri miliardar Mohed Altrad (70 de ani), francez de origine siriană, modelul britanic Edie Campbell (27 de ani), astronomul belgian Michaël Gillon (44 de ani), avocata Marcia Willis Stewart, activistul maghiar András Fekete-Gyor (27 de ani) şi politiciana poloneză Barbara Nowacka (42 de ani), potrivit News.ro.

„Sunt măgulit de această nominalizare“, a scris tânărul în vârstă de 29 de ani pe Facebook. Contactat de „Adevărul“, Florin Bădiţă a declarat: „Nu mă aşteptam la această nominalizare, deşi în ianuarie a venit cineva de la Euronews şi am stat de vorbă pentru un reportaj, iar apoi am aflat că persoana respectivă a ales să mă nominalizeze. Dar am fost surprins într-un mod plăcut.“ Bădiţă consideră că această nominaliare este benefică mai ales pentru grupul Corupţia Ucide, care, speră el, va deveni şi mai vizibil.

„În plus, ne validează tot demersul civic şi nu doar al nostru, ci al tuturor mişcărilor care sunt în România şi care în ultimii doi ani luptă pentru a menţine statul de drept şi fac educaţie cetăţenească. Sunt mulţumit de direcţia în care societatea a ajuns în 2018 faţă de acum câţiva ani.“ Pe site-ul euronews.com, Florin Bădiţă este descris astfel:

„Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy.“

Potrivit Euronews, titlul de „Personalitatea europeană a anului“ ar trebui să revină unui om care şi-a folosit forţa de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputaţia pentru a aduce o transformare pozitivă în muncă umanitară, activism, strângere de fonduri, dezvoltare a comunităţii sau în alte domenii. Un om care şi-a pus inima şi sufletul într-un proiect nu pentru câştigul personal, ci pentru o cauză demnă.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *