Fișele medicale a peste 700 de pacienti au fost aruncate pe un hol pentru că medicul de familie s-a PENSIONAT

Distribuie prietenilor!

Un medic de familie din Botosani s-a pensionat de la data de 1 ianuarie 2018. Avea o listă de peste 700 de pacienți a căror fișe medicale au fost „aruncate” efectiv pe un hol.

O parte dintre botoșănenii care erau înscriși la medicul de familie Laura Chiruță au aflat singuri că au rămas descoperiți din acest punct de vedere, potrivit botosaneanul.ro

Văzuseră probabil afișul lipit pe ușă care suna cam așa:

Apoi au văzut lângă ușa cabinetului puse unele peste altele, sau în cutii toate fișele persoanelor care au apelat la acest medic de familie de-a lungul anilor. Date cu caracter personal, adrese, CNP-uri, toate la îndemâna oricui se afla prin zonă.

Primul a fost sesizat prefectul Dan Șlincu căruia i s-a părut greu de crezut că se poate întâmpla așa ceva și anume că un medic poate da dovadă de o așa mare neglijență față de pacienții pe care i-a avut.

„Dacă este adevărat, este inadmisibil ceea ce se întâmplă la cabinetul d-nei doctor. Consider că este o dovadă de iresponsabilitate a medicului de familie. Voi avea o discuție cu d-na director a Casei de Asigurări de Sănătate și vom vedea împreună ce măsuri trebuie să luăm”,

Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani

A fost sunată Carmen Nicolau, șefa Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Personal, ea s-a deplasat la Prefectură pentru a da asigurări că astfel de situații nu pot fi posibile. Apoi a dorit să vadă cu propriii ochi dacă într-adevăr este posibil ca sute de dosare medicale să fie aruncate pe-un hol.

A ajuns la cabinetul de pe strada Împărat Traian și a găsit un bărbat care răsfoia hârtiile medicale.

Ce faceți domnule aici?
Îmi caut fișa…
Dar cine sunteți dv.?
Un pacient. Îmi caut fișa medicală

Dialogul nu a fost o glumă și chiar s-a petrecut, spre stupoarea șefei de la Casa de Asigurări de Sănătate care a declarat sincer că nu știe cum să reacționeze la o asemenea nepăsare față de pacienți.

„Conform Legii 677 privind datele cu caracter personal, responsabilitatea este a medicului care deține aceste fișe. Cred că în acest moment d-na doctor care a abandonat aceste fișe fără să le gestioneze cum trebuie este sub incidența Codului Penal. D-na doctor nu a mai dorit continuarea relațiilor contractuale începând cu data de 1 ianuarie. Conform legii, trebuia să pderea fișele unui coleg”,

Carmen Nicolau, președinte CAS Botoșani

Imediat la cabinet a ajuns fiul doctorului pensionar care extrem de pătimaș a luat totul asupra sa și a venit cu două povești.

Odată că el a fost acela care a scos fișele medicale din pacient și încă o dată că ar fi predat cheia medicului din cabinetul alăturat, iar femeia de serviciu ”s-a descotorosit” de documentele medicale și le-a pus în hol.

Mai multe detalii pe botosaneanul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *