Fiscul numai cere un „morman“ de documente pentru recuperarea taxei auto! Uite ce a ramas de facut

Distribuie prietenilor!

Asta întrucât “datele privitoare la plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule pot fi verificate de organul fiscal în baza de date pe care o deţine”, se arată în motivarea demersului de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017.

“De asemenea, organul fiscal central poate verifica informaţiile privind datele de identificare ale autovehiculului şi a celor referitoare la înmatricularea acestuia, indicate de contribuabil în cererea de restituire, prin interogarea, pe baza protocoalelor existente, a bazelor de date ce aparţin altor instituţii.
Ca atare, nu se impune efectuarea de către contribuabil a unor operaţiuni suplimentare, cum ar fi aceea de anexare a documentelor de plată sau a cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.
În acest sens, se propune modificarea OUG nr.52/2017 în sensul eliminării obligativităţii anexării la cererea de restituire a documentelor doveditoare a plăţilor, precum şi a copiilor cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare”, mai arată Ministerul Finanţelor.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *