Fenomen meteo straniu în luna mai! Șoferii au fost obligați să circule cu prudență

Distribuie prietenilor!

Deși sezonul estival este la un pas de a se instala, în zonele montane încă predomină zăpada și temperaturile extrem de scăzute. Astfel, luni, în zona Rânca din Munții Parâng, a nins destul de mult, iar șoferii au fost nevoiți să circule în condiții de iarnă, în luna mai!

Mare le-a fost mirarea șoferilor când au constatat că trebuie să fie atenți la gheața depusă pe Transalpina. Deși ne apropiem de jumătatea lunii mai, vremea ne joacă feste. În loc să ne bucurăm de cauciucurile de vară în trafic, mai nou trebuie să le remontăm pe cele de iarnă!

Așa se face că în zona montană Rânca, zăpada le-a dat mari bătăi de cap șoferilor. Meteorologii sunt de părere că acest fenomen se întâmplă extrem de rar și nu au absolut nicio explicație.

Pe cel mai înalt drum din ţară, la înălţimi de aproximativ 2.000 de metri, sunt straturi consistente de zăpadă, ce fac traficul să se desfășoare cu dificultate.

Romania a fost lovita de un val de caldura care va avea consecinte grave asupra economiei.

Tara noastra este in cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani. In sudul tarii pamantul a crapat deja ca in mijlocul verii. La fel si in alte zone din Romania.

Recoltele de grau si de rapita au fost deja afectate, iar cele de porumb, floarea soarelui si mazare nu vor rodi. Agricultorii nu dispun de sisteme de irigatii si asteapta cu speranta sa vina o ploaie care sa ii ajute.

„Cum le-am plantat de o luna jumate, stau asa uscate pentru ca nu au apa. Ar fi trebuit sa aiba vreo 20 de centimetri mazare”, a spus un agricultor ingrijorat din Vidra.

Nici la Fundulea situatia nu este mai promitatoare.

„Nimeni nu si-a putut imagina ca e posibil asa ceva. Aprilie a fost cel mai calduros an din ultimii 51 de ani, cu temperaturi intre 23 si 28 de grade.

A stagnat cresterea graului”, a declarat un agricultor. „Ne rugam la Dumnezeu sa ploua, ca nu avem incotro cu seceta asta.”

Deşi vremea se va menţine călduroasă la final de săptămână îşi vor face apariţia şi norii, care pe alocuri vor lăsa ploi şi chiar furtuni însoţite de descărcări electrice.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, local la munte și izolat în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile vestice și nordice.

Vor fi condiții de grindină și de cantități mai însemnate de apă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-vestul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20..22 de grade pe litoral şi 32 de grade izolat în Transilvania, în Moldova şi în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade în Dealurile de Vest. În sud-estul țării vor mai fi condiții de ceață.

Sursa: anamariavasile.com

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *