Stiri

Expert criminalist: Dacă s-ar modifica codurile penale, imaginile cu pedofilul din lift nu ar putea fi folosite ca probă

Bărbatul căutat de polițiștii din București după ce vineri dimineață a agresat sexual doi copii într-un lift din Drumul Taberei ar putea scăpa nepedepsit, este ipoteza unui expert criminalist. Asta dacă noile modificări la codurile penale adoptate de coaliția PSD-ALDE ar intra în vigoare.

Dan Antonescu, expert criminalist, a declarat la Digi24 că aceste imagini, dacă s-ar modifica codurile penale, nu ar putea fi folosite ca probă.

„Doi copii care au fost traumatizați printr-un astfel de gest al unui dezaxat, el ar putea scăpa nepedepsit pentru că legea l-ar putea proteja. Sper ca astfel de modificări să nu se întâmple”, a precizat el.

În acest caz, expertul a adăugat că „orice informație pe care cineva o deține, dacă e reținută, nu are valoare, trebuie comunicată celor care pot folosi informațiile pentru a-l opri pe acest individ de a mai face astfel de gesturi”.

„Poliția nu poate face singură totul, are nevoie de ajutor, de informații”, a subliniat Dan Antonescu.

„Omul acesta nu a apărut din neant, trăiește undeva, are un mediu, familie, probabil cerc de familie și în anumite momente de rătăcire ajunge să facă ce a făcut și ce e filmat. Omul e cunoscut de cineva. E un mare păcat să nu comunicăm – cei care știu ceva despre el – poate au senzația că dau vină pe cineva, care nu e vinovat de ce e acuzat”, a mai spus Dan Antonescu, scrie digi24.ro

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *