Există speranțe în cazul lui Alex, copilul afară din spital pentru că părinții nu au bani să-i plătească spitalizarea, deşi era în stare foarte gravă!

Distribuie prietenilor!

În urmă cu o lună, Alex, un copil de 9 ani, victimă a unui accident, a fost dat afară din spital la Oradea, deşi era în stare foarte gravă. Micuţul a fost victima unui accident, iar cei din conducerea spitalului i-ar fi anunţat pe părinţi că trebuie să suporte cheltuielile de spitalizare.

Afirmaţia sa a fost contrazisă de Sorina Pintea, noul ministru al Sănătăţii. „A fost un incident, părintele s-a supărat, s-a înţeles altceva, dar nu se pune problema plăţii. Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a arătat un decont de cheltuială. Deci e exclus să trebuiască să plătească”, a declarat Pintea.

Critici de la minister

Deşi nu a dat niciun fel de nume, ministrul a criticat, indirect, atitudinea conducerii spitalului din Oradea. „Niciun părinte nu e pregătit să îngrijească un copil în această stare. Niciunul. Niciunul dintre noi n-am putea. Deci cadrele medicale trebuie să manifeste compasiune şi înţelegere în acest caz”, a mai afirmat Sorina Pintea.

Copilul a fost transferat cu un elicopter la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, după ce a fost externat la Oradea şi a stat câteva zile acasă.

Pronosticul neurochirurgului Mircea Gorgan, care se ocupă de Alex, este unul optimist. Medicul e convins că Alex va face progrese semnificative într-un an, cu recuperare într-un centru specializat. Mai întâi, trebuie însă operat pentru a i se reface oasele craniului. O placă 3D va fi comandată din Germania.

O minune

„Dumnezeu face minuni. Şi copilul are o marjă de recuperare cum la nicio altă vârstă nu se întâlneşte. Văd viaţă în ochii lui. E o minune că a supravieţuit. Incredibil”, a declarat medicul Mircea Gorgan pentru ştirile TVR.

Copilul face kinetoterapie zilnic şi e stimulat audiovizual pentru a-i stârni interesul pentru viaţă.

Specialiştii se luptă acum să-i întărească organismul lui Alex astfel încât să poată trece printr-o intervenţie chirurgicală care presupune şi sângerare.

Acum copilul nu poate pierde nici măcar o picătură de sânge fără ca viaţa să-i fie în pericol.

Alex nu mai are o parte din calota craniană, după ce a fost lovit grav de o maşină. Creierul e direct sub pielea capului.

Dacă starea băiatului de 10 ani va fi bună, în luna următoare va fi supus unei intervenţii de cel puţin 4-5 ore.

“Sunt convins că printr-un program de recuperare într-un centru specializat de care ţara noastră dispune, cu siguranţă, într-un an de zile se vor vedea progrese semnificative”, spune medicul.

Avocatul poporului

Copilul va mai rămâne două-trei luni la Bagdasar-Arseni, spune directorul medical al spitalului. Colegul său, care l-a preluat pe Alex, se gândea că ar trebui întărit într-un alt centru, înainte de operaţie. Între timp, e aşteptată şi decizia Avocatului Poporului, care s-a autosesizat în cazul lui Alex. A cerut o anchetă la spitalul din Oradea, care le-a cerut părinţilor să achite o sumă uriaşă pentru spitalizarea copilului pe motiv că a traversat prin loc nepermis.

Sursa: Adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *