Ești de acord? Garanție pentru sticle și borcane. Cât propune ministrul Mediului să plătești

Distribuie prietenilor!

Ministrul Mediului, propune introducerea unei garanții de 0,5-0,6 lei/bucata pentru fiecare ambalaj reutilizabil.

“Trebuie să avem foarte mare grijă de ambalaje. Sper ca la finalul acestei săptămâni să avem o formă finală a ordonanţei, după care să o prezentăm într-un cadru amplu, asta însemnând toţi factorii decidenţi pe lanţul de trasabilitatea a deşeului.

Sunt de părere că suma de 2 lei garanţie pentru fiecare ambalaj reutilizabil cuprinsă în ordonanţă nu poate fi în jurul acestei valori. Propunerile sunt undeva în jurul a 0,5 – 0,6 lei/bucată a declarat Graţiela Gavrilescu, citată de stiripesurse.ro

Ministrul Mediului a mai spus că se lucrează la modificarea legislaţiei privind introducerea unui tarif diferenţiat, care să încurajeze colectarea selectivă.

“Nu ne-am dorit nicio clipă să îndepărtăm din lanţ colectorii de deşeuri. Dimpotrivă, vrem să recunoaştem exact colectorii care fac performanţă, colectorii care îşi îndeplinesc obligaţiile, care înregistrează fiscal tot ceea ce agonisesc, astfel încât transparenţa de care dăm dovadă să fie una pe care cu toţii ne-o dorim. (…)

Lucrăm acum inclusiv la modificarea legislativă privind introducerea unui tarif diferenţiat, în sensul să implementăm un instrument economic pe care să ni-l asumăm noi, românii, şi să-l prezentăm Comisiei Europene ca fiind o emanaţie corectă în speţa de a ne duce spre promovarea colectării selective. Tariful diferenţiat trebuie să determine dorinţa românilor de a putea colecta selectiv deşeurile şi de a plăti numai pentru cantitatea de deşeu umedă pe care o produce”, a mai spus ministrul

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *