Este cea mai cautata statiune balneara din Romania! Ape termale unice in Europa

Distribuie prietenilor!

Cum era si de asteptat, statiunea bihoreana Baile Felix este cea mai cautata statiune balneara din Romania. Acest lucru reiese din datele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Potrivit ANAT, familiile cu copii, care au preferat pentru vacanta lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA, au fost principalii clienti in acest an. Statiunile cele mai cerute sunt Baile Felix, Baile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Calimanesti-Caciulata, Baile Olanesti, la un sejur mediu de 7,5 nopti.

Baile Felix a fost cea mai cautata statiune balneara din Romania, in 2017, potrivit unei analize a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Baile Felix au fost preferate de familiile cu copii care au ales pentru vacanta lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA.

Patronatele din domeniul balnear sustin ca turismul de sanatate inregistreaza, in medie, o crestere anuala de peste 10% pe an, cresteri ce sunt generate de investitiile in principalele statiuni, printre care se numara si statiunea din judetul Bihor.

Pana nu de mult, turismul balnear era mai mult un turism al pachetelor sociale, insa, in ultimii cinci ani acest lucru a inceput sa se schimbe, mai ales acolo unde s-a investit. Capitalul serviciilor s-a schimbat: de la sanatorii, turistii au parte de spa si wellness, lucru ce atrage tot mai multi tineri, dar si straini.

Top cinci statiuni balneare vandute de turoperatori este dat de Baile Felix, Calimanesti — Caciulata, Baile Herculane, Sovata, Covasna.

“Turismul balnear se deplaseaza din zona de tratament medical catre cea de preventie si relaxare si nu numai pentru pacientul propriu zis, ci si pentru familia acestuia, care doreste o experienta de leisure in statiunile balneare, oferita din ce in ce mai mult de hoteluri”, a explicat Adrian Voican, prim-vicepresedinte ANAT.

Statiunile balneare ar putea fi salvarea turismului din Romania, idee sustinuta tot mai mult de catre specialistii in turism, dar si de cifre. Baile Felix a fost, anul trecut, una dintre cele mai cautate statiuni de catre turisti dupa Marea Neagra si Delta Dunarii, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

In ultimii ani s-au investit zeci de milioane de euro in complexe turistice care mai de care mai atractive. Ultima investitie majora este cea a complexului Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Baile Felix, care a fost realizata de catre cei cinci actionari: SIF Transilvania Brasov, SIF Oltenia Craiova, SC Turism Felix SA, SIF Muntenia Bucuresti si SIF Moldova Bacau si care se ridica la 29.3 milioane euro.

Sursa: medical.bzi.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *