Elevii de clasa a V-a încep școala FĂRĂ MANUALE

Distribuie prietenilor!

Elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar 2017-2018 fără manuale, a anunțat ministrul Educației, Liviu Pop, care a spus că, în primele două luni, elevii vor învăța după îndrumare.

„Toate manualele, cu excepția clasei a V-a, sunt deja în școli. La clasa a V-a, pentru primele două luni de zile, avem soluție de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în așa fel încât, odată cu finalizarea contestațiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului școlar. Dar în 11 septembrie toți elevii vor avea îndrumătorul, profesorii vor fi formați în așa fel încât să poată desfășura normal ora”, a declarat Liviu Pop, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că programele școlare pentru clasa a V-a trebuiau finalizate în noiembrie și spune că de vină este guvernul tehnocrat, care nu s-a mai ocupat de acest aspect.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele școlare pentru clasa a V-a. Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia, din cauza unei dezinformări din Ministerul Educației, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a mai declarat Pop.

Însă, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, ministrul Educației dădea asigurări că toți elevii claselor a V-a vor avea, la începutul anului școlar, manuale pe bănci. „Asigur pe toți elevii și părinții că vor avea manuale de clasa a V-a la începutul anului școlar”, afirma, pe 9 august, ministrul Educației. Liviu Pop a dat asigurări atunci și că pentru celelalte clase nu sunt probleme cu manualele, pentru că deja au fost retipărite și vor ajunge pe băncile elevilor la timp.

Tot pe 9 august, ministrul Liviu Pop a spus că elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare actuale, pentru că nu sunt omologate. În acest context, ministrul Educației a făcut apel la edituri să nu mai trimită școlilor și profesorilor niciun material auxiliar, pentru că cele existente acum pe piață nu sunt omologate, mai precizeaza libertatea.ro

Situația i-a revolvat pe editori, care au spus că au depozitele pline, că au cheltuit mulți bani pentru a produce aceste materiale auxiliare, iar acum – cu o lună înainte de începerea noului an școlar – se văd cu activitatea blocată și cu sumele investite înghețate.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...