DROJDIA DE BERE, SUPLIMENT DE ENERGIE

Distribuie prietenilor!

Drojdia de bere este o ciupercă utilizată din vremuri străvechi în procesul de fermentare a berii și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Este o sursă bogată în minerale, în special seleniu, în proteine, vitamina B și crom, un mineral esențial în reglarea nivelului de zahăr din sânge. Drojdia de bere are un gust amărui, nu trebuie confundată cu drojdia de pâine și nu conține B12, o vitamină esențiala ce se găsește doar în carne și produse lactate.

LA CE AJUTĂ DROJDIA DE BERE

Drojdia de bere e considerată probiotic și ajută la digestie. Ajută la menținerea nivelului de energie și la întărirea sistemului imunitar. E o sursă bogată în potasiu, fier, zinc, magneziu. Drojdia de bere poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și ajută la creșterea colesterolului bun (HDL). Drojdia de bere poate fi folosită ca un catalizator de energie. Ajută la vindearea diareei cauzate de antibiotice, ajută la diminuarea sindromului de colon iritabil și ajută la menținerea sănătătii pielii și părului.

CROMUL ARDE GRĂSIMILE

De asemenea, conform anumitor cercetări, cromul din drojdie ajută la reducerea grăsimii din organism, dar această cantitate e destul de mică în comparație cu cea pierdută prin exerciții fizice și printr-o dietă echilibrată.

DROJDIA DE BERE CONTRIBUIE INDIRECT LA SLĂBIT

Drojdia de bere inactivă din hamei contribuie indirect la slăbit, deoarece ajută organismul la metabolizarea carbohidraților și, în acest fel, mărește nivelul de energie. În compoziția ei are aminoacizi esențiali, de două ori mai multă proteină decât carnea albă, și astfel ajută la dezvoltarea masei musculare. Drojdia elimină starea de nervozitate, stările de oboseală și reglează glicemia persoanelor care suferă de diabet. Drojdia de bere sub forma de fulgi se adaugă ca atare la finalul preparării alimentelor, deoarece prin fierbere se distrug proprietăți nutritive. Poate fi consumată între mese ca gustare, în apă, în iaurt natural, în fresh-uri. Este recomandat să se urmeze cure de două-trei săptămâni, o lingură pe zi.

EFECTE ADVERSE

Trebuie reținut faptul că drojdia de bere poate interacționa cu anumite medicamente, așa că este indicat să consultați un medic înainte de a ingera regulat acest supliment. Efectele adverse nu sunt foarte accentuate și pot consta în excesul de gaze, balonare și dureri de cap. Lipsa vitaminei B12 din drojdie poate duce la anemie.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *