Dragnea nu mai are răbdare: codurile penale, pragul la abuz, legea defăimării, prioritare după Paști

Distribuie prietenilor!

“In aceasta saptamana vor incepe in comisia speciala dezbaterile pe Codurile Penale”, a anunțat Dragnea marți, la parlament, în a doua zi de Paști.

“Saptamana aceasta, colegii care se ocupa cu legile de securitate nationala sa ne prezinte obiectivele comisiei respective si sa ne uitpm cu atentie ca sigur va fi atacata si aceasta la Curtea Constitutionala“, a spus liderul PSD, citat de ziare.com. 

 “Vedem ca apar protocoale secrete, abuzuri si trebuie transpuse principiile in acte normative, in Coduri, ca orice roman sa aiba garantia ca poate beneficia de prezumtia de nevinovatie, ca acuzarea trebuie sa fie cea care aduce probe, ca deciziile se iau bazate pe probe, dincolo de orice indoiala“, a mai spus el cu privire la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale.

Dragnea: pragul pentru abuz va fi unul ”nu foarte mare”

Intrebat despre pragul in privinta abuzului in serviciu, Dragnea a precizat ca, in cazul in care va fi, trebuie sa fie “unul nu foarte mare”.

Liderul PSD a vorbit, din nou, si despre legea defaimarii, despre care a spus ca “este intr-un stadiu incipient”, dar a adaugat ca nu renunta la ea.

“Uitati-va ce se intampla peste tot. Fiecare cetatean isi iubeste tara, vrea ca tara lui sa fie respectata, sa se dezvolte si nu cred ca cetatenii sunt fericiti cand oficiali din statul respectiv lanseaza si rostogolesc tot felul de minciuni despre tara”, a spus el.

Un alt subiect abordat marti de Liviu Dragnea a fost referendumul de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei. El spune că si-ar dori ca acesta sa aiba loc in aceasta primavara, precizand ca “pozitia mea si a PSD este cea de anul trecut. Sustinem aceasta modificare: casatoria intre un barbat si o femeie este temelia unei familii”.

Camera Deputatilor a adoptat in mai 2017 initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, semnata de 3 milioane de cetateni. Initiativa cetateneasca a fost depusa, in Parlament, de Coalitia pentru Familie.

Acum, Constitutia prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *