Dragnea, bugetar cu moșie în Brazilia și insulă pe Dunăre: “Eu muncesc în folosul comunității de 20 de ani!”

Distribuie prietenilor!

Presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, a refuzat ca, in cazul in care va fi condamnat in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, sa fie luata in calcul varianta prestarii muncii in folosul comunitatii.

„Sustin cu tarie nevinovatia mea. Nu am savarsit faptele de care sunt acuzat de DNA… Eu sper sa nu se ajunga la condamnare, muncesc in folosul comunitatii de peste 20 de ani de zile”, a spus Dragnea in fata magistratilor Inaltei Curti.

Dragnea le-a repetat si jurnalistilor la iesirea de la proces aceeasi poveste: „In ce priveste munca in folosul comunitatii, am fost foarte clar: am spus ca sper ca sa nu se ajunga acolo si ca eu oricum fac munca in folosul comunitatii de 20 de ani”.

Atitudinea liderului social-democrat fata de munca in folosul comunitatii a fost expusa dupa ce, cu doar cateva ore inainte, a aruncat pe jos chistocul tigarii pe care a iesit sa o fumeze dupa ce procurorul DNA a anuntat ce pedeapsa cere pentru el.

Dragnea: DNA vrea inchisoare pe viata pentru mine

Procurorul DNA a cerut in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals, dar si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului.

Asta nu inseamna, insa, ca liderul PSD ar putea sa faca 10 ani de inchisoare. Procurorul cere pedeapsa pentru fiecare fapta, dar in caz de condamnare, pentru ambele capete, pedepsele fie se contopesc, fie se executa cea mai mare.

Dragnea le-a spus si jurnalistilor, la iesire, ca e nevinovat, dar ca se simte vinovat pentru ca singurul motiv pentru care „multe vieti sunt distruse” ar fi ca DNA ar vrea pentru el inchisoare pe viata.
„Pentru noi, cei care suntem tarati in acest proces, este o experienta de viata pe care nu o doresc la niciun dusman. Sunt oameni cu psihicul distrus, cu vietile distruse. Ma simt vinovat pentru faptul ca de asta sunt acesti oameni aici. (…) DNA pentru mine si pentru alti lideri politici vrea inchisoare pe viata, se continua cu aceasta serie de abuzuri, cu aceasta justitie cu probe contrafacute. Pana la urma, instanta decide, asteptam sa vedem ce spune”, a spus Dragnea.

Intrebat cum isi sustine totusi nevinovatia de vreme ce secretarele angajate fictiv au recunoscut acuzatiile, Dragnea a evitat un raspuns: „Asta era subiectul? Eu am avut 3 acuzatii care au fost demontate”.

Intrebat si daca regreta ca nu a urmat si el exemplul fostei sotii, care a platit partea sa de prejudiciu si pentru care procurorul DNA a anuntat ca retrage acuzatiile, seful PSD a negat:

„Nu-mi pare rau ca n-am fost pe calea fostei sotii, am calea mea. Nu am de ce sa achit un prejudiciu intr-un dosar in care sunt nevinovat”.

Sursa: ziare.com

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *