Doi hoţi au furat o masina în mai puţin de 60 de secunde, fără cheie şi fără să spargă geamul maşinii.

Distribuie prietenilor!

Maşinile inteligente, conectate la internet, au prevăzute sisteme de securitate foarte avansate, dar sunt vulnerabile atacurilor cibernetice. Hackerii ar putea să controleze o astfel de maşină de la distanţă, chiar şi de pe alt continent.

“Dacă eu mă aflu, spre exemplu, în Europa, în România şi merg cu maşina inteligentă, cineva din Statele Unite sau America de Sud ar putea teoretic să îmi controleze maşina de la distanţă prin intermediul internetului” spune expert în securitate cibernetică, Liviu Arsene.

Şi asta deoarece între sistemele informatice ale maşinilor inteligente şi un laptop sau o tabletă nu există nicio diferenţă, explică experţii în securitate informatică. Odată compromise sistemele de operare, hackerii pot deveni de la distanţă şoferii maşinii.

Internetul e plin de filmuleţe în care hackeriI deschid maşini cu un singur click.

Doi hoţi au furat un BMW în mai puţin de 60 de secunde, fără cheie şi fără să spargă geamul maşinii.Dispozitivul copiază semnalul transmis de cheie către maşină şi apoi îl amplifică.

Politia din West Midlands a publicat imagini cu doi hoti care folosesc un releu de inalta performanta care ii ajuta sa intre in masina fara chei in mai putin de un minut! In acest fel, un Mercedes de generatie noua a fost furat in timp record!

In imagini apar doi barbati costumati complet in alb, iar unul dintre ei are in brate o cutie care scaneaza prin pereti, usi si ferestre.

El scaneaza cu aceasta cutie in fata casei si asteapta ca aceasta sa intercepteze semnalul cheilor aflate in casa. Semnalul este transmis mai departe catre o alta cutie, aflata la celalat hot langa masina.

Sistemul de inchidere centralizata al masinii este pacalit, iar usile se deschid. Unul dintre ei se urca la volan si demareaza, in timp ce celalalt pleaca la volanul masinii cu care a venit. Toata operatiunea dureaza mai putin de un minut!

Jaful s-a petrecut pe 25 septembrie, iar politia nu i-a gasit pana acum pe autori. Imaginile au fost publicate in speranta ca vor primi indicii in privinta celor doi hoti. E pentru prima data cand o asemenea operatiune este filmata, insa cei doi hoti s-au protejat bine cu costume prin care nu se distinge absolut nimic despre identitatea lor.

Pana atunci, politistii britanici recomanda folosirea de echipamente ce blocheaza accesul acestor relee la semnalul cheilor si blocarea volanului. In plus, proprietarii mai pot cere instalarea unui software de urmarire a masinii prin GPS.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *