DESCOPERIRE UIMITOARE: CEL MAI REZISTENT MATERIAL DIN LUME: ESTE MAI SUBȚIRE DECÂT O FOAIE DE HÂRTIE, DAR DUR CA DIAMANTUL ȘI POATE OPRI GLOANȚELE!

Distribuie prietenilor!

O echipă de cercetători de la Universitatea City din New York a obținut un material la fel de rezistent ca armura, care să poate opri gloanțele, însă extrem de subțire și comod la purtare.
Secretul este grafenul, un material foarte subțire, care este format din straturi de atomi de carbon legați între ei. Un strat de grafen este de un milion de ori mai subțire ca o foaie de hîrtie, însă extrem de rezistent.

Însă dacă aplicăm două straturi de grafen, unul peste altul, vom obține diamen, un nou material, care poate fi la fel de tare că diamantul. O haina făcută dintr-un asemenea material ar fi asemeni unei armuri și ar putea opri gloanțele.

Este interesant însă că diamenul se întărește numai atunci cînd două straturi de grafen sînt puse unul deasupra celuilalt. Dacă sînt folosite mai multe straturi de grafen, fenomenul de întărire nu mai apare.

Un singur strat de grafen se numește grafit și se simte moale la atingere. Când sînt unite două straturi de grafit și se aplică presiune pe ele, atunci materialul devine extrem de tare, ca un diamant.

Diamenul va putea fi folosit pentru confecționarea de îmbrăcăminte de protecție, indispensabilă mai ales soldaților care luptă pe front.

Sursa

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *