De ce trăiesc japonezii mult! Factorii care contribuie la longevitatea acestui popor

Distribuie prietenilor!

Se ştie deja că japonezii sunt cea mai longevivă naţie. Plecând de la acest aspect, oamenii de ştiinţă au încercat să afle care sunt factorii care contribuie la acest rezultat.

Japonia continuă să fie în topul clasamentelor globale în ceea ce priveşte longevitatea. Plecând de la statisticile pe această temă, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există câţiva factori care contribuie la acest rezultat. Printre aceştia se numără:

Consumul de legume
Japonezii, spre deosebire de locuitorii ţărilor din Vest, consumă foarte multe legume proaspete, alge marine, soia fermentată, orez şi peşte.

Acestea asigură substanţe fitochimice adecvate, vitamine şi minerale. Aliemntaţia neadecvată şi kilogramele în plus cresc riscul mortalităţii, scrie ybrate.com

Stil diferit de gătit

De obicei, reţetele specifice bucătăriei japoneze se bazează pe gătitul la abur, fermentare, gătit lent şi grătar. În afară de acestea, japonezii obişnuiesc să consume porţii mici şi au obiceiul de a bea un castron de supă înainte de fiecare masă. Cultura ceaiului În Japonia, cultura ceaiului este foarte dezvoltată, fiind asociată longevităţii datorită proprietăţilor sale anti-bacteriene. Matcha este foarte recunoscută pentru beneficiile aduse organismului.

Alimente proaspete

Japonia este una dintre puţinele ţări în care oamenii acordă o mare atenţie consumului de alimente proaspete. Cantitatea mare de teren arabil şi numărul locuitorilor nu atât de mare ajută cererea şi oferta să fie în balanţă. Mâncarea proaspătă ajută organismul să producă mai multă energie, fiind un combustibil de calitate pentru organism.

Care sunt secretele lor?

Totul stă într-o dietă echilibrată, flexibilă şi în stilul de viaţă. Mâncărurile de bază sunt peştele, algele, legumele, soia, orezul, fructele, apa şi ceaiul verde. Prospeţimea şi respectul faţă de ingredientele de sezon sunt alţi doi factori de care ţin cont mereu. În Japonia, se consumă mereu produse proaspete şi de sezon. Vremea este un alt factor crucial: iarna se mănâncă peşte, carne, supe calde şi se beau băuturi fierbinţi, în timp ce vara sunt preferate supele reci, fructele de mare, ramenul rece şi salatele.

Găteşte inteligent

Japonezii gătesc mult la abur, la grătar, la foc mic, iar dacă prăjesc ceva o fac în recipiente speciale şi cu foarte puţin ulei. Sunt metodele prin care mâncarea îşi păstrează cât mai mult din proprietăţile nutritive. De asemenea, legumele sunt tăiate sau feliate pentru a se găti mai repede. Supa de legume este baza pentru multe preparate în Japonia.

Japonezele au mare grijă la cantitatea de condimente, preferând mâncărurile cât mai uşoare, pentru a-şi proteja stomacul, ficatul şi rinichii. Esenţa bucătăriei japoneze stă în accentuarea frumuseţii naturale, a culorii şi a aromei.

Cultura servirii mesei

A mânca este un ritual în Japonia. Japonezii mănâncă uşor, bucăţi mici şi în farfurii mici. De asemenea, urmăresc mereu să păstreze cât mai mult din gustul şi aspectul natural al ingredientelor. Nu amestecă mai multe mâncăruri pe acelaşi platou, pentru că, spun ei, fiecare preparat trebuie respectat. Farfuria nu este niciodată plină, un exerciţiu bun şi unul dintre motivele pentru care au o siluetă de invidiat.

Orez în loc de pâine

Orezul este piesa centrală a mesei. Este gătit fără sare şi unt.

Micul dejun, principala masă a zilei în Japonia

Micul dejun este masa la care introduc cele mai multe preparate: peşte, orez, omletă, supă miso, mâncarea cu legume verzi şi soia, alge şi ceai.

Desertul, o raritate

Japonezele mânâncă desert doar la ocazii speciale şi în cantităţi mici. În Japonia, acesta are o cu totul altă însemnătate. Nu consumă prăjituri şi creme, ci îngheţată din orez, mochi. Deserturile lor au un conţinut scăzut de grăsimi şi zahăr.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *