De ce ciocănesc agenţii în stopul maşinilor oprite? Cel mai mare secret al poliţiştilor DEZVALUIT

Distribuie prietenilor!

De multe decenii, poliţiştii obişnuiesc să ciocănească în stopurile maşinilor pe care le opresc în trafic. Nu fac acest lucru pentru a verifica dacă becul funcţionează la parametri normal sau nu, ci din cu totul alte motive, pe care le prezentăm mai jos, scrie realitatea.net.

Principalul motiv a rămas împământenit din vremurile în care nu existau camere de bord. Poliţiştii care patrulau pe autostrăzi obişnuiau să ciocănească în stopurile maşinilor oprite, ca să-i facă atenţi pe şoferi şi să le distragă atenţia de la alte activităţi, cum ar fi ascunderea drogurilor sau a armelor. Astfel, şoferii-infractori erau întârziaţi de la aceste lucruri şi, practic, erau prinşi în flagrant.

Un alt motiv este ca poliţistul să-şi lase amprentele pe stop, în cazul în care şoferul oprit l-ar ataca şi ar fugi de la faţa locului. Astfel, maşina în cauză ar fi mai uşor de depistat, ulterior, şi, implicit şoferul, chiar dacă şi-ar schimba plăcuţele de înmatriculare, pentru că ar avea pe stop amprentele poliţistului.

Se pare că, totuşi, de la inventarea camerelor de bord, poliiştilor li se recomandă să nu mai ciocănească stopurile maşinilor oprite în trafic.

Sursa: mesaj.md

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *