CURRY DE PEȘTE

Distribuie prietenilor!

Ingrediente: 200 g orez cu bob lung; 4 fileuri cod; o ceapă; 3 căței usturoi; o roșie; puțin ghimbir proaspăt; o lingură curcuma; 2 foi dafin; 100 g nuci caju; 3 linguri smântână; o linguritță boabe de muștar; sucul unei jumătăți de lămâie; 3 linguri ulei; un baton scorțișoară; 750 ml apă; ½ cubuleț concentrat de pui; 50 g unt; sare; piper; verdeață, după gust.

Peștele tăiat se pune la marinat 30 de minute într-o lingură de ulei curcuma și un praf de sare. Se rumenesc în unt topit foile de dafin și boabele de muștar, se pune orezul, se toarnă 750 ml apă clocotită, concentratul și se lasă 15 minute la fiert. Între timp, ceapa, usturoiul și ghimbirul se călesc 3 minute cu 2 linguri de ulei, se adaugă peștele, cajuul, scorțișoara, sarea, piperul. Se lasă 2 minute pe foc, se pun roșia cubulețe și sucul de lămâie și se lasă 5 minute la foc mediu. Se adaugă smântână, se amestecă, se pune orezul, se amestecă și se mai lasă 15 minute la foc mediu. Se servește cu verdeață, după gust.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *