CURA CU STRUGURI! ELIBEREAZĂ-ȚI ORGANISMUL DE TOXINE, ÎNTĂREȘTE-ȚI IMUNITATEA ȘI ÎNCARCĂ-TE CU ENERGIE!

Distribuie prietenilor!

Este probabil cea mai agreabilă dintre toate. Ce poate fi mai simplu și mai plăcut decât să mănânci cât mai mulți struguri?! Secretul efectului lor binefăcător asupra organismului îl deține resveratrolul, pe care îl conțin din belșug mai cu seamă soiurile de culoare roșie. Resveratrolul, un antioxidant puternic, declanșează producerea unui hormon ce protejează vasele sangvine contra inflamațiilor, prevenind astfel bolile metabolice, ateroscleroza și accidentele cardiovasculare. Nu este însă singura calitate a strugurilor – ei conțin în cantități apreciabile vitamine, minerale și pigmenți activi. Prin toate acestea, un consum apreciabil de struguri este benefic în anemie, reumatism, artroză, afecțiuni hepatice, renale, boli de nutriție, rahitism sau osteoporoză. Cât privește cura cu struguri, ea este recomandată pentru accelerarea metabolisului (debarasarea rapidă de surplusul de kilograme), eliberarea orgnanismului de toxine și de lichide în exces, pentru întărirea imunității, dar și ca tratament adjuvant în caz de constipație, congestie hepatică, litiază biliară, afecțiuni dermatologice, nivel crescut de colesterol, reumatism, obezitate, hipertensiune. Iată și beneficiile unei astfel de cure!

UN PLUS DE ENERGIE

Niciodată de prisos, nu-i așa? N-ai decât să mănânci struguri, iar oboseala și lipsa de vlagă vor dispărea. Pe lângă abundența de vitamine și minerale din boabele de struguri, cu o acțiune reconfortantă asupra organismului, zahărul pe care îl conțin, trecând direct în sânge, se asimilează foarte ușor datorita prezenței vitaminei B, care contribuie la funcționarea optimă a sistemelor muscular și nervos. În acest fel poate fi explicat efectul energizant al strugurilor.

PIELE FRUMOASĂ

Da, chiar așa, strugurii sunt soluția multor nemulțumiri legate de aspectul pielii. Specialiștii laboratoarelor Caudalie explică efectul excelent pe care îl au asupra epidermei prin aceea că vița-de-vie are propriul ei mecanism de stocare a apei. În condiții meteorologice neprielnice, planta strânge rezerve de apă în rădăcini și tulpină pentru a le folosi în momentul când apar frunzele și apoi fructele. Această apă din boabele de struguri, foarte bogată în minerale și vitamine, este puternic hidratantă și hrănitoare. Un argument nu doar în favoarea curei de struguri, pentru îmbunătățirea stării generale de sanatate, ci și pentru a avea o piele frumoasă, luminoasă și catifelată.

MINUS 4 KILOGRAE ÎN 7 ZILE

E tentant să dai jos până la 4 kg răsfățându-te cu delicioasele boabe de strugure. În funcție de metabolismul tău, intens sau lent, și de cantitatea de struguri consumată, în numai o săptămână, poți pierde între 0,5 și 4 kilograme din cele considerate în plus. Secretul constă în dinamizarea metabolismului. Ca dieta să fie eficientă, va trebui să te resfeți zilnic cu minimum 0,5 kg de struguri. În afară de struguri, ai voie să mănânci lactate, pește sau carne de pui. Ca aliment de bază, strugurii, pe lângă faptul că, prin zaharurile pe care le conțin, potolesc senzația de foame, ele îți hidratează organismul și accelerează totodată arderea grăsimilor.

MAI BINE NU

Oricât de tentant e să ții o cură cu struguri, acest lucru este contraindicat dacă esti hipertensivă, suferi de diabet zaharat ori te confrunți cu afectiuni renale sau hepatice grave.

ÎN CE CONSTĂ CURA

Varianta 1. O zi pe săptămână, doar struguri. Aceștia constituie un mijloc excelent de eliberare a organismului de toxine și de eliberare a excesului de lichide. Stabilețte o zi pe săptămână în care să consumi doar 2 kg de struguri sau să bei 5 pahare de suc de struguri proaspăt (must).

Varianta 2. 3+5+3. Altfel spus, trei zile de acomodare, în care consumi, pe lângă alte alimente, o cantitate de struguri crescută treptat (prima zi 0,5 kg, a doua zi 1 kg, a treia zi 1,5 kg), urmate de cinci zile în care consumi doar struguri, apoi un răgaz de trei zile în care organismul să se reacomodeze cu hrana obișnuită (vei da preferință așa-ziselor mâncăruri ușoare). Indiferent în care perioadă a curei te afli, repartizează cantitatea zilnică de struguri în 6-7 porții și consumă-i cu tot cu coajă (conține fibre și antioxidanți) și chiar cu semințe (bogate în nutienți valoroși sub aspect terapeutic), mărunțite mai întâi între dinți.

ȘTIAI?

Deși mai dulci, strugurii albi sunt mai săraci în vitamine. Iar cei negri, mai acrișori, pot irita intestinul. Așadar, când vrei să ții cura cu struguri, este ideal să alternezi mai multe soiuri.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *