Stiri

Cum mai face ROMÂNUL un ban! Într-o casă cu DOUĂ camere aveau domiciliu 1500 de moldoveni

Este ştiut faptul că moldovenii de peste Prut doresc să devină cetăţeni români. Statisticile spun că peste un milion de moldoveni din Republica Moldova vor obţine cetăţenia în 2018.

În acest context, moldovenii caută soluţii pe teritoriul României pentru a putea să-şi depună actele, dar pentru asta le trebuie un domiciliu stabil. Aşa a fost descoperit un caz cu aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni domiciliați într-o casă cu doar două camere.

În perioada 2016-2017, bărbatul ar fi dat, în nenumărate rânduri, declaraţii false în faţa funcţionarilor Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, o casă cu două camere, cetăţeni din Republica Moldova, notează unimedia.info.

În schimbul obţinerii unor sume de bani, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, pentru 1.489 de cetăţeni moldoveni, astfel încât aceştia să poată obţine cetăţenia română. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, precum şi sumele de 2.795 de euro şi 700 de lei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *