Cum alungi OBOSEALA de pe chip

Distribuie prietenilor!

Munca extenuantă şi situaţiile provocatoare aduc tensiune în organism şi stresul psihic se face simţit şi pe piele. Producţia de cortizol creşte secreţia glandelor sebacee, duce la pori înfundaţi, coşuri şi aspect uleios. Dar asta nu e tot, stresul emoţional produce înroşirea pielii, iritaţii şi un ten care poate reacţiona neplăcut chiar şi la o cremă pe care o foloseşti de ceva vreme. Stresul te împiedică să te odihneşti, iar cearcănele şi aspectul tern al pielii, ba chiar şi deshidratarea accentuată pot fi prezente pe chipul tău. Din fericire, există soluţii.

TRATAMENT CU APĂ. Orice situaţie apare, poţi face faţă stresului, dacă dai o mână de ajutor aspectului pielii tale consumând multe lichide, respectiv apă, ceai din plante şi sucuri proaspete. Ele vor ajuta pielea să-şi menţină hidratarea, dar şi să ţină piept proceselor oxidative care apar la nivelul pielii în timpul stresului. Lichidele bogate în vitamine, respectiv sucurile, contribuie şi la detoxifierea organismului, aducând un echilibru inclusiv la nivelul pielii.

TONIC VEGETAL. Chiar dacă de obicei nu foloseşti o apă tonică, în aceste situaţii prepară-ţi un ceai de rădăcină de nalbă-mare. Această plantă atrage şi reţine apa la suprafaţa pielii, ajutând-o în acelaşi timp să absoarbă eficient serumurile şi cremele.

TENUL ARE NEVOIE DE MINERALE. O apă termală ţinută mereu la îndemână este o soluţie perfectă pentru a aduce o doză de prospeţime chipului în orice moment. Mineralele ajută pielea să scape de stresul oxidativ, calmează iritaţiile şi o hidratează, îmbunătăţindu-i tonusul. Cum este un produs versatil, apa termală se poate aplica pe pielea curată, după demachiere, dar şi peste machiaj, astfel că o vei folosi şi pe parcursul zilei.

O MASCĂ RECE. Cand apar inflamaţii sau exces de sebum, masca rece va ajuta tenul să-şi recapete prospeţimea în câteva clipe. Este o soluţie de urgenţă în multe cazuri, dar mai ales când suntem stresate şi vrem pur şi simplu să ştergem această stare de pe faţă. Funcţionează rapid şi eficient. Poţi pune felii de castravete ţinut câteva ore în congelator, un tifon bine înmuiat în apă minerală foarte rece sau o mască răcoritoare din comerţ.

FOLOSEŞTE CRÈME ANTIRID. Adaugă puţin dinamism în rutina zilnică. O cremă antirid care conţine Q10 ajută pielea să funcţioneze mai energic şi astfel procesul de înnoire celulară este accelerat, iar tenul va deveni tonic şi revitalizat.

DORMI PE SPATE. Dormind pe o parte sau alta, faţa se poate “mototoli”, iar aceste semne dispar greu de pe piele, ba chiar, în timp, pot forma riduri. Somnul este antidotul oboselii şi un tratament de frumuseţe. Să te odihneşti o oră la prânz este echivalentul unei crème de lux utilizate zilnic: tenul capătă prospeţime de îndată. Dacă nu ai cum să-ţi oferi acest răsfăţ, atunci măcar retrage-te într-un loc liniştit pentru zece minute, închide ochii şi visează la cel mai frumos loc în care ai fost sau pe care ţi-l imaginezi. Această mică deconectare are efecte surprinzătoare.

ALGELE MARINE FAC MINUNI. Produsele cu minerale şi alge marine aduc un cocktail de ingrediente hidratante şi dinamizante pentru ten, contribuind la regenerarea rapidă a celulelor şi la eliminarea stresului.

APĂ PLATĂ CU LĂMÂIE. E excelentă pentru organism dacă o bei, iar dacă o vei folosi pe faţă, vei observa cum tenul înfloreşte în doar câteva secunde. Vitamina C din această licoare dă luminozitate chipului şi şterge oboseala de pe faţă. Foloseşte-o înainte de aplicarea machiajului.

MERGI LA SAUNĂ! Prin transpiraţie, corpul elimină toxine, dar căldura face ca tensiunea şi oboseala să dispară şi ele, iar starea de bine să le ia locul. Şi la nivelul tenului pielea se curăţă, iar dacă te demachiezi înainte de saună şi aplici o mască, ea va fi mai eficientă. Nu ai cum să faci saună? O baie fierbinte, şi muşchii se vor destinde aproape la fel de mult, iar masca poate sta pe faţă cât te relaxezi în apă.

IA MICUL DEJUN. Dar nu ceva frugal, ci un mic dejun sănătos bogat în proteine şi carbohidraţi, care să dea energie organismului, ca el să facă astfel faţă stresului care a pus stăpânire pe el. Începe cu pâine integrală, şuncă slabă, avocado sau brânza şi iaurt!

UITĂ1-TE LA COMEDII! Când te simţi stresată şi vrei să scapi repede de această stare, uită-te la o comedie. Sigur vei găsi câteva astfel de filme la televizor. Râsul creşte producţia de endorfine şi diminuează starea de stres, iar gimnastica tenului aduce tonus şi luminozitate.

ŢINE FLORI APROAPE DE TINE! Pune pe birou un buchet de flori sau un ghiveci. Florile dau o stare de bine, iar oamenii care le au în preajmă sunt mai puţin expuşi stresului, anxietăţii şi au mai multă compasiune faţă de alţii. Dacă nu ai cum să faci asta, măcar priveşte florile timp de 2-3 minute. Indiferent că poposeşti în faţa unei grădini sau a unei florării, starea de bine te va însoţi mai multe ore.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *