Crucea de pe Caraiman va fi restaurată

Distribuie prietenilor!

   Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a aprobat Avizul Favorabil pentru restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional pentru Crucea Comemorativă a Eroilor Români din Primul Război Mondial Crucea de pe Vârful Caraiman, solicitat de Direcția Domenii și Infrastructură – Ministerul Apărării Naționale, informrază un comunicat al Ministerului Culturii.

   Se prevăd lucrări de restaurare și refacere a finisajelor teraselor, a finisajelor exterioare și interioare, a confecțiilor metalice, a tâmplăriilor la partea de soclu, precum și amenajarea unui spațiu expozițional în interiorul soclului. De asemenea, vor fi revizuite instalațiile și se va înlocui sistemul de iluminat al crucii, iar un sistem performant va asigura protecția împotriva descărcărilor electrice din atmosferă.

   Anul trecut, în iulie 2016, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind înscrierea Crucii de pe Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

   “Decizia semnării acestui aviz favorabil se adaugă altora de acest gen, care vor fi luate în viitorul apropriat, în pregătirea aniversării centenarului Unirii de la 1 Decembrie 1918”, a declarat ministrul Ionuț Vulpescu.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...